Марко Лалевић / - фото: приватна архива
11/06/2021 u 20:27 h
Davor KatićDavor Katić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лалевић: Побједа правде

Кандидат за предсједника Удружење клубова ФСЦГ - Сјевер прокоментарисао одлуку да је скупштина била нелегитимна

Изборна скупштина Удружења клубова ФСЦГ – Сjевер одржана 18. маjа била jе нелигитимна утврдила jе Инспекциjа за спорт, и биће поново организована. Марко Лалевић коjи jе на поменутоj имао девет гласова, четири мање од Војислава Дошљака jе указивао на више пропуста и случаjева кршења Статута, и испоставило се био у праву.

- Након моjе поднешене приjаве Управа за инспекциjске послове одрадила jе посао професионално констатуjући оно што сам и тврдио - да jе Скупштина била нелигитимна од самог старта и наложила у свом рjешењу одржавање нове Изборне скупштине Удружења клубова ФСЦГ – Сjевер. Фингирана Изборна скупштина обиловала jе низом импровизациjа, кршењем статута и прописа на шта сам указивао на самоj скупштини пред свим присутним делегатима и руководствима региjе и ФСЦГ што има забиљежено и на видео снимку. Нико ниjе хтио то да чуjе. Jасно jе свима било да jе то и jедини начини да сприjече моjу побjеду и побjеду фудбалске и спортске приче над политички подобним дводецениjским дизачима руку и њима своjственог "изборног инжињеринга" коjи jе доживио крах – наводи Лалевић у саопштењу.

- Зна и садашње нелегитимно руководство региjе да jе већина клубова, фудбалских људи на сjеверу Црне Горе за промjене и да jе већинска подршка на моjоj страни, да сам jедини кандидат коjи jе пред делегатима изнио своj програм рада, визиjу развоjа фудбала на сjеверу Црне Горе и своjу биографиjу радну и спортску какву риjетко ко има у нашем фудбалу. Знаjући на већ традиционално непоштовање прописа и статута приликом изборних скупштина Удружења клубова ФСЦГ – Сjевер jош 14. маjа сам се обратио Управи за спорт и младе и Управи за инспекциjске послове да на скупштини одржаноj 18. маjа буде обавезно присуство Инспектора за спорт како би обезбиjедио регуларност и равноправност изборног процеса за оба кандидата и тако избjегли сваку сумњу у резултат гласања. Инспектор ниjе присуствовао, али десило се оно на шта сам упозоравао – додаjе Лалевић.

Ново кршење статута

Ниjе само Изборна скупштина Удружења клубова – Сjевер била нелигитимна већ и поновљена Скупштина тренера УК ФСЦГ – сjевер коjа jе у међувремену одржана, тврди Марко Лалевић.

- Поступаjући по записнику Инспектора за спорт Удружење тренера ФСЦГ - Сjевер умjесто расписивања jавног позива за формирање нове Скупштине на коjоj би били присутни свих 50- так тренера са УЕФА лиценцама са сjевера Црне Горе, направили су сjедницу Скупштине коjоj jе истекао мандат jош 2017. године, на коjоj jе било позвано само 12 тренера, како би имали већину за избор мог противкандидата. Састанку ниjе присуствовао занимљиво ниjедан тренер из општине Пљевља, а ни сви осталих 30-так из осталих општина коjи би гласали за мене. Ново кршење статута добиће нову приjаву надлежном органима – истакао jе Лалевић.

Кандидат за предсjедника Удружења клубова ФСЦГ - Сjевер ниjе желио да се оглашава, све док надлежни инспекциjски органи не испитаjу наводе из приjаве за кршење статута ФСЦГ и УК ФСЦГ – Сjевер.

- Након рjешења надлежног Инспекциjског органа коjим се прописуjе поновно одржавање Изборне скупштине УК ФСЦГ - Сjевер осjећам моралну сатисфакциjу за сав своj труд коjи сам уложио у овом фудбалском надметању, обилазећи клубове и презентираjући своj план и визиjу развоjа фудбала на сjеверу Црне Горе. Ова побjеда правде показуjе да постоjи нада да ће на новоj Скупштини делегати гласати онако како створено мисле и желе, а не онако како су "морали да гласаjу". Мом противкандидату сам jош приjе одржане Скупштине предложио да се повуче и тако да велики допринос уjедињењу свих фудбалских радника на сjеверу Црне Горе за тежак и марљив рад на препороду фудбала на овим просторима. На новоj поновљеноj Скупштини очекуjем само поштено и фер гласање и онда jе моjа побjеда неминовност – истакао jе Лалевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 18:48