„Лисицама” припао трофеј / - Фото: TWITTER
15/05/2021 u 22:04 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лестер освојио ФА Куп!

„Лисице” су у финалу помало неочекивано савладале Челзи резултатом, 1:0, а гол одлуке постигао је Јури Тилеманс сјајним ударцем са 20 метара у 63. минуту

Фудбалери Лестера освајачи су ФА Купа за сезону 2020/21, што је њихова прва титула у историји у овом такмичењу, и највећи успјех након титуле Премијер лиге од прије пар сезона.

„Лисице” су у финалу помало неочекивано савладале Челзи резултатом, 1:0, а гол одлуке постигао је Јури Тилеманс сјајним ударцем са 20 метара у 63. минуту.

И Челзи је у 89. минуту преко Чилвела затресао мрежу, али је након гледања ВАР-а, утврђено да је играч „плаваца” био у минималном офсајду. Челзију је ово други пораз заредом у финалу најстаријег фудбалског такмичења, након што су и претходне сезоне поражени у финалу, истим резултатом од најљућег ривала, односно екипе Арсенала.

Куриозитет овог меча, одржаног на Вемблију, јесте и присуство око 20.000 навиjача који су присуствовали исписивању историје за екипу из Источног Мидлендса.

У историју се уписао и менаџер „лисица” Брендан Роџерс који је постао тек други тренер који је у својој каријери успио да освоји ФА куп Шкотске и Енглеске. Он је то успио са екипом Селтика, и вечерас Лестера, док је прије њега тај успјех направио само неприкосновени Сер Алекс Фергусон, који је ове пехаре освајао са Абердином и Манчестер Јунајтедом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:57