Slavlje Levandovskog i Feran Toresa / EPA-EFE-FOTO: EPA/ALEJANDRO GARCIA
12/11/2023 u 18:36 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Levandovski donio preokret i pobjedu Barseloni

Poljski reprezentativac sa dva gola u drugom poluvremenu obezbijedio tri boda svojoj ekipi

Fudbaleri Barselone savladali su Alaves rezultatom 2:1, meču 13. kola La Lige. Katalonci su do trijumfa došli nakon preokreta u drugom poluvremenu i to zahvaljući Robertu Levandovskom.

Meč na „Monžuiku“ je loše počeo za Barselonu, jer je Alaves na isteku 20 sekunda meča poveo. Krenuli su Katalonci sa centra i nakon jedne duge lopte izgubili posjed. Gosti su organizovali kontranapad i preko Samua Omorodiona stigli do prednosti. Do pauze je prednost Alavesa mogla biti i veća, jer je Omorodion pogodio prečku sredinom prvog dijela.

Ipak, Barselona je u nastavlku zaigrala bolje i nakon osam minuta igre izjednačila. Kunde je centrirao sa desne strane, na pravom mjestu se našao Robert Levendovski i loptu glavom poslao u mrežu. U 78. minutu je Lamine Jamal je oboren u protivničkom šesnaestercu, zbog čega je dosuđen penal za Barselonu. Loptu je na bijelu tačku postavio Levandovski i postavio konačan rezultat.

Barselona je ovim trijumfom ponovo uhvatila priklučak sa vodećim dvojcem. Imaju Katalonci sada 30 bodova, dva manje od Reala i četiri od Đirone.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 10:52