Salatara za Leverkuzen / EPA-EFE-FOTO: EPA/FILIP SINGER
18/05/2024 u 18:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Leverkuzen bez greške, Keln ispao, Bohum ide u baraž

Spuštena je zavjesa na sezonu u Bundesligi, a Bajer Leverkuzen ju je završio bez poraza

Leverkuzen je zatvorio savršenu sezonu pobjedom nad Augsburgom rezultatom 2:1, golovima Bonifejsa i Andriha, pa „farmaceuti“ na kraju imaju skor 28-6-0 i gol razliku 89:24.

Ni ostale utakmice iz top 5 timova nisu imali rezultatski značaj, jer se znalo da će uz Bajer u Ligu šampiona i Štutgart, Bajern Minhen, RB Lajpcig i Dortmund. Ipak, veliko iznenađenje jeste to što je Bajern Minhen na kraju završio kao treći, jer je porazom u Hofenhajmu dopustio Štutgartu da ga preskoči. Iako su Tel i Dejvis u četvrtom i šestom minutu doneli prednost Bajernu, Hofenhajm je preokrenuo preko Bejera, i het-trikom Kramarića u u 68, 85. i 87. minutu! To je iskoristio Štutgart koji je pred svojim navijačima ubjedljivo savladao Borusiju Menhengladbah sa 4:0. Girasi je dao dva gola, ispraćen je ovacijama, veliko je pitanje da li će ostati posle savršene sezone i 28 golova.

image

Rojs završio karijeru

EPA-EFE-FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

U borbi za Ligu Evrope, takođe je bilo neizvesno, ali je Ajntraht remijem sa RB Lajpcigom uspio da sačuva šesto mjesto ispred Hofenhajma - 2:2. Iako je RB Lajpcig vodio 0:2 golovima Ćavija Simonsa i Šeška, Ajntraht se vratio preko Ekitikea i Marmuša, te je ovaj remi bio dovoljan da zadrži bod prednosti ispred Hofenhajma, koji će u Ligu konferencija.

Borba za opstanak, odnosno za baraž bila je najneizvjesnija, jer su se za to 16. mjesto utrkivali Bohum i Union Berlin. Klub iz Prestonice je ugostio Frajburg i morao je da pobijedi i priredio je opet šok za svoje navijače. Najpre je Juranović u 38. minutu promašio penal, te je propustio da donese prednost. Ali, onda je u 68. minutu Holerbah je pogodio za 1:0. U tom trenutku, Bohum je uveliko gubio u Bremenu od Verdera (3:1), ali ni to mu nije bilo dovoljno. Frajburg je u 85. minutu izjednačio preko Doana, te se tako Union vratio na 16. mjesto koje vodi u baraž. I onda je Union u nadoknadi dobio novi penal i opet je promašio, Folandov udarac odbranio je golman, srećom, na odbijenu je naleteo Haberer i pogodio za 2:1 i opstanak u Bundesligi. Samim tim, Bohum je otišao u baraž.

image

Sa meča između Hofenhajma i Bajerna

EPA-EFE-FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Na kraju, Borusija Dortmund je deklasirala Darmštat – 4:0. Ipak, taj meč je obilježio oproštaj Marka Rojsa od dresa „milionera“ – u 80. minutu je izašao iz igre, saigrači su mu priredili špalir, uz ovacije sa tribina „Vestfalena“.

 

 

Rezultati

Dortmund - Darmštat 4:0

Ajntraht - RB Lajpcig 2:2

Hajdenhajm - Keln 4:1

Hofenhjam - Bajern 4:2

Leverkuzen - Augsburg 2:1

Štutgart - Menhengladbah 4:0

Union Berlin - Frajburg 2:1

Verder - Bohum 4:1

Volfsburg - Majnc 1:3

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 23:40