Lalana odveo Sevilju u finale / -FOTO: TWITTER/FC SEVILLA
18/05/2023 u 23:52 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Liga Evrope: Za trofej Roma i Sevilja

Rimljani odigrali bez golova u Leverkuzenu, Sevilja nakon produžetaka eliminisala Juventus

U finalu Lige Evrope igraće Sevilja i Roma. Šestostruki osvajač ovog takmičenja u sjajnom meču odigranom na „Sančez Pichuanu“ eliminisao Juventus i to nakon produžetka – 2:1.

Juventus je poveo u 65. minutu golom Dušana Vlahovića. Reprezentativac Srbije je samo nekoliko trenutaka ranije ušao na teren i na efektan način matirao golmana Sevilje. Međutim, Špancima je trebalo samo šest minuta da izjednače. Posle Akunje i Lamele, lopta je stigla do Suse koji je sa dvadesetak metara pogodio mrežu. Do kraja nije bilo golova, a kako je isti rezultat bio u prvom meču u Torinu uslijedili su produžeci. Sevilja je postigla gol u 95. minutu i otišla u finale. Sa lijeve strane je centrirao je Hil, a na 11 metara od gola Juventusa Erik Lamela loptu zahvatio glavom, zatresao mrežu i zakazao još jedno evropsko finale za svoj klub.

S druge stane, Roma je u Leverkuzenu odigrala 0:0 sa Bajerom, što joj je nakon trijumfa u prvom meču (1:0) bilo dovoljno za finale. Rimljani će tako imati priliku da sa Žoze Murinjom osvoje drugi trofej u samo dvije godine, jer su, podjećamo, prošle sezone osvojili Ligu konferencija.

Roma i Sevilja će za trofej igrati 31. maja u Budimpešti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:50