Bubanja u dresu reprezentacije Crne Gore / -FOTO: FSCG
21/05/2023 u 11:12 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Luka Bubanja sanja veliku scenu

Omladinski reprezentativac Crne Gore i član Crvene zvezde na pravom putu

Nijedna fudbalska selekcija Crne Gore nije se još plasirala na veliko takmičenje koje je i dalje san, ali da ima nade da će to desiti u budućnosti nagovijestili su kadeti, a puno obećavaju i omladinci što su pokazale i prijateljske utakmice protiv Švajcarske. Selekcija U-19 je na dobrom putu i ima igrače koji najavljuju veliku karijeru – jedan od njih je Beranac Luka Bubanja, koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom. Uz Luku članovi srpskog velikana su još tri omladinska reprezentativca - njegov imenjak Lečić, Dragan Miranović i Nenad Krivokapić, što je još jedna potvrda da crnogorski fudbal ima bisere. Pomenuti kvartet od jeseni igraće i evropske utakmice u UEFA ligi mladih, dok omladinsku selekciju u oktobru očekuje turnir preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Osim Crne Gore koja je domaćin, u grupi 12 nalaze se Engleska, Austrija i Vels, a dvije prvoplasirane ekipe izboriće plasman u elitnu rundu.

- Provjere protiv Švajcarske koja je veoma jaka selekcija bile su nam od velike koristi – kazao je Bubanja. - Do oktobra imaćemo još nekoliko prijateljskih utakmica i vjerujem da ćemo spremno dočekati turnir i kvalifikovati su se za elitnu rundu, iako su nam rivali sjajne selekcije – optimista je Bubanja.

image

Velike ambicije sa Crvenom zvezdom

-FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ne zaboravlja Bubanja gdje јe naučio fudbalsku azbuku.

- Sada sam u Crvenoj zvezdi i postao sam profesionalac čime mi se ispunio san, ali sam u OFK Berane napravio prve fudbalske korake i za to su zaslužni treneri Marko Lalević i Boban Aković. Od njih sam mnogo naučio – naglasio je Bubanja.

Potom je uslijedila selidba u Beograd, godinu i po dana je Luka bio član Zvezdine akademije, a onda dobrim radom i igrama zaslužio profesionalni ugovor.

- Što sam danas igrač Crvene zvezde najviše je zaslužan moj menadžer Vesko Mujović. On me i odveo u Beograd, preporučio klubu i san je dosanjan.

image

Bubanja sa menadžerom Mujovićem

-FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ima Luka koji igra na poziciji lijevog beka i nove snove.

- Želja mi јe da budem prvotimac Zvezde i igram Ligu šampiona, ali i da budem seniorski reprezentativac Crne Gore sa kojom sanjam da odem na veliko takmičenje – zaključio je Bubanja.

Korak po korak do sna. Iz Berana Luka korača ka zvezdanim visinama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
LUKA BUBANJA
23. april 2024 21:08