Лука Гломазић / - Фото: Приватна архива
08/05/2022 u 09:50 h
Милојко ЋуковићМилојко Ћуковић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лука Гломазић из Плужина преваљује километре до Никшића и сања велику фудбалску каријеру

Одакле су почели многи, са стадиона крај Бистрице, ту 14-годишњи Лука Гломазић из Плужина пече свој фудбалски занат потајно се надајући да ће његово умијеће и његов неспорни таленат кроз коју годину доћи на видјело.

Под диригентском палицом тренера Жељка Радуловића, овај младић, који игра на позицији десног бека, од прошле јесени наступа за старије пионире ФК Сутјеска.

Како нам је казао, већ скоро 10 година његова прва љубав је фудбалска лопта.

- Почео сам са пет година да тренирам у Плужинама. Гледајући старије како тренирају добио сам мотивацију да и ја покушам - каже нам Лука који полако почиње да спознаје шта значи када неког фудбалера медији почну да опсједају.

А, из родних Плужина није увијек лако доћи до Никшића. Али, за Луку и његовог оца Николу, 60 километара пута у једном правцу очигледно није никаква препрека.

- Физички јесте напорно путовати сваки дан и преваљивати толико километара, али љубав према спорту и фудбалу уопште, је јача од свега - казао је Лука.

Како нам је рекао његов отац, захваљујући донацијама добрих људи, успјели су да подмире трошкове путовања који на мјесечном нивоу износе скоро 400 еура.

Гломазићи кажу да ће Лука, када упише први разред средње школе, почети да живи у Никшићу, како би олакшао и себи и родитељима.

- У Плужинама не постоје оптимални услови за професионално бављење фудбалом. Постоји само школа фудбала која може да послужи као одскочна даска за даље усавршавање - рекао је Лука и открио зашто мора да оде из родног града.

Када смо га питали ко му је идол и гдје би једног дана волио да заигра, одговорио је као из топа:

- Саша Илић! Циљ ми је да постанем успјешан фудбалер, а волио бих да заиграм у Партизану - не крије Лука своје симпатије према црно-бијелој боји.

Иако је прошле јесени водио битку са короном и ван терена био скоро мјесец дана, Луку ништа није спријечило да се са још више мотива врати тренинзима.

Имао је и мотивациону поруку за све који желе да се баве фудбалом, или спортом уопште.

- Свима бих препоручио да се баве спортом јер је то нешто најљепше и најздравије на свијету. Они који то желе, морају бити свјесни да су потребна велика одрицања на путу ка успјеху - закључио је Лука.

За крај, али не и мање важно, напоменимо да је овај 14-годишњи младић одличан ученик Образовног центра у Плужинама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:25