Лукаку поново „плавац” / EPA-EFE - KIRILL KUDRYAVTSEV/POOL
07/08/2021 u 18:00 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лукаку се вратио на „Стамфорд Бриџ”

Белгијски репрезентативац ће са „плавцима” потписати уговор на пет година, а плата ће му бити између 12 и 13 милиона еура по сезони

Пукла је још једна бомба у Премијер лиги, Ромелу Лукаку се враћа у Челзи.

Овај трансфер биће други најскупљи у историји енглеског, односно британског фудбала, вриједан чан 115 милиона еура, одмах иза трансфера Џејка Грилиша у Манчестер Сити.

Интер је у финансијској кризи, морао је овог љета да распродаје најбоље играче, прво је отишао Хакими у ПСЖ, а сада и најбољи стријелац екипе који је минуле сезоне донио титулу након 11 година чекања. 

Овим послом нарочито ће бити задовољан Томас Тухел јер коначно има нападача који гарантује голове, обзиром да се претходне сезоне није прославио Тимо Вернер, Оливије Жиру је љетос напустио „Стамфорд Бриџ” и прешао у Милан, мада није ни имао значајнију минутажу, а Тејми Ебрахаму се увелико тражи нови клуб. 

Лукаку се тако по други пут у каријери враћа у Челзи, у ком се није наиграо у првом мандату, па је био слат на позајмице у ВБА и Евертон гдје је и експлодирао па завриједио трансфер у Манчестер Јунајтед. Из Манчестера се преселио у Интер, гдје је био главна карика екипе са „Ђузепе Меаце”, али финансијска ситуација у нероазурима условила је његов повратак у Премијер лигу.

Белгијски репрезентативац ће са „плавцима” потписати уговор на пет година, плата ће му бити између 12 и 13 милиона еура по сезони. Занимљиво, од овог трансфера профитираће и Манчестер јунајтед, који се према клаузули са Интером, оградио да од наредног трансфера заради, чак четири милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:53