Savićević i Karlsen / -FOTO: ŠSCG
16/11/2023 u 23:05 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Magnus Karlsen bodrio crvene, od Savićevića dobio dres sa brojem jedan

Zahvaljujem Magnusu Karlsenu na posjeti. Veliko mi je zadovoljstvo što takva ličnost bodri našu reprezentaciju - rekao je Savićević

Magnus Karlsen, najznačajnije ime svjetskog šaha, od večeras brojnih trofeja u svojoj kolekciji, ima i dres crnogorske fudbalske reprezentacije, koju је pratiо pod Goricom u duelu sa Litvanijom.  Na poluvremenu pomenute utakmice, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, uručio je dres naše reprezentacije sa brojem 1, šahovskom geniju i šahovskom Mocartu, Magnusu Karlsenu.

-Zahvaljujem Magnusu Karlsenu na posjeti. Veliko mi je zadovoljstvo što takva ličnost bodri našu reprezentaciju - rekao je Savićević.

Norvežanin Karlsen, neprikosnoveni broj jedan na svjetskoj listi, te po ocjenama mnogih najbolji šahista svih vremena, poznat je kao zaljubljenik u fudbal, pa je slobodan dan na Evropskom ekipnom prvenstvu u šahu, koje se igra u Budvi, iskoristio da posjeti Stadion pod Goricom i isprati duel koji se igra u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Magnus je zajedno sa kolegama i koleginicama  iz reprezentacije Norveške, te predsjednikom i potrparolom Šahovskog saveza Crne Gore, Jovanom Milovićem i Mitrom Đukanovićem, te proslavljenim hrvatskim velemajstorom Alojzijem Jankovićem bodrio crnogorsku reprezentaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:02