Мамић / Фото: Архива
15/11/2021 u 18:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мамић признаје: Србија је боља од Хрватске, не желим да играмо против њих

Давно сам рекао "Ако Пиксију дате мира он ће вас прославити", каже легенда хрватског фудбала

Легенда хрватског фудбала Здравко Мамић  каже да Србија има феноменалне фудбалере и да је то због тога што има веће тржиште од Хрватске. 

- Једноставно, Србија је увијек била појединачно одлична, чудесне играче има. Увијек сам говорио да Србија има исте или још боље играче, јер је дупло већи од Хрватске, има веће тржиште, у менаџерском обиму је јачи од нас и има пуно више српских играча по Европи. Требао им је само један озбиљан човјек и то се показало против Португала. Заједништво, атмосфера и онда те и Бог награди на крају -казао је попуалрни Мамињо у разговору за Мондо. 

Казао је да је одувијек био Пиксијев навијач. 

- Видите, кад игра Хрватска, уједини се читава дијаспора и навијачи из читавог свијета, медији, играчи, сви су у томе. И онда кад је дошао Пикси у Србију, разговарао сам с вашим колегама, јер сам знао српске проблеме. А то су менаџери који кроје екипу, гурају играче своје и не гледа се у заједништво  Рекао сам: 'Видјећете сад кад дође један озбиљан човјек'. Претпоставио сам да има харизму коју је имао као играч и после као тренер и да неће дозволити да се компромитује. Рекао сам ако му дате мира да ће вас Пикси прославити. И толико сам синоћ био силно поносан што је моја прогноза била тачна и што је Пикси успио - објашњава бивши предсједник Динама. 

Мамић ипак истиче да не жели дуел Србије и Хрватске у Kатару. 

- Мој став је увијек исти. Док се менталитет људи на овим просторима не промијени и док на утакмице Динама, Партизана, Звезде и Хајдука не гледамо као на спортски догађај, до тад не желим да играмо против српских клубова или против Србије. Не желим бити свједок ниских страсти. Мени је љепше да навијам за Хрватску, а онда после тога да навијам за Србију. То је тако, што ћу ја сад да палим са 'Дајте ми Србе', 'Дајте да им ми покажемо'. То је за примитивце. Овако је лијепо и атрактивно за причу и да се пише о томе, али ја не могу тако мислити људима које поштујем и волим - закључио је Мамић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:04