Армиса Куч предводио напад / - фото: ФСЦГ
22/11/2021 u 12:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марић: Између Малте и нас одлучиваће нијансе, Азербејџан није наиван

Селектор Црне Горе саопштио списак фудбалерки за новембарски термин квалификација за Свјетско првенство

Селектор репрезентације Црне Горе, Мирко Марић, обjавио jе списак фудбалерки које конкуришу за мечеве у новембарском термину квалификација за Свјетско првенство.

„Црвене” ће 26. марта путовати на Малту, док ће четири дана касније гостовати у Азербејџану.

Очекивања jавности су сада већа него што jе то било раниjе. Циљ нам jе да пружимо максимум у обjе утакмице. Обзиром на ситуациjу са пандемиjом, наjбитниjе jе да све дjевоjке буду здраве. Све остало из домена тренинга и припреме утакмице ћемо пробати да одрадимо на наjбољи могући начин. Надам се осваjању jош коjег бода. Приjе почетка квалификациjа говорио сам да нам jе сваки бод драгоцjен. Отићи на гостовање, два везана у овом случају и узети бодове уопште ниjе мала ствар, без обзира jе ли противник Малта или Азербеjџан. Са друге стране, jош увиjек растемо као екипа и неће бити изненађење да не освоjимо бодове на наредна два гостовања. Трудићемо се да их освоjимо, а видjећемо да ли ћемо успjети у томе – казао jе Марић за сајт ФСЦГ.

У оптицају 25 играчица

За утакмице са Малтом и Азербејџаном ће конкурисати 25 фудбалерки. Марић је позвао голманке: Светлану Миличић (Брезница), Инес Обрадовић (Слога Земун), Анастасиjу Крстовић (Даниловград); одбрамбене играчице: Маjу Шарановић, Мариjу Мараш, Александру Поповић (Брезница), Хелену Божић (Помурjе), Тању Малесиjу (Даниловград), Милицу Радуновић (Младост), Андреу Jањушевић (Економист); везни ред: Jелену Карличић (Медкила), Слађану Булатовић (Раjо Ваљекано), Jовану Сарић (Економист), Jовану Вучинић (Младост 2015), Ениду Бошњак (Брезница), Дариjу Ђукић (Минск), Сару Симоновић (Даниловград); нападаче: Медину Дешић (Лаjпциг), Светлану Бечић (Даниловград), Нађу Ђурђевац, Jелену Петровић (Брезница), Армису Куч (Минск), Анђелу Тошковић (Брезница) и Нађу Становић (Чарни Сесновиец).

Црна Гора је ове године одиграла двиjе приjатељске утакмице са Малтом, док jе савладала Азербеjџан (2:0) у трећем колу групе Е.

Играли смо двиjе приjатељске утакмице са Малтом, гдjе смо били равноправни. Тако да сличне мечеве очекуjем и овог пута. Биће то тешко гостовање за нас, вjеруjем да ће питање побjедника риjешити инспирациjа jедне играчице или можда боља концентрациjа екипе у датом моменту. Могу то свести и на то да ће побиjедити она екипа коjа буде имала бољи дан, да тако кажем, што значи да jе разлика између нас и Малте у ниjансама. Што се Азербеjџана тиче, на утакмици у Подгорици видjели смо да се ради о солидноj и нимало наивноj екипи. Играле су доста агресивно, због чега jе у поjединим тренуцима утакмице било угрожено наше вођство. Ипак, мислим да смо за ниjансу квалитетниjа екипа, иако неће бити лако, обзиром да играмо на њиховом терену. Важан фактор биће и физичка спрема, питање jе колико ћемо се потрошити у утакмици са Малтом. Имаћемо и напорно путовање са Малте до Бакуа, тако да ће постоjати одређена доза умора. Наравно, нећемо тражити алиби у томе, већ ћемо пробати да поново пружимо максимум – истакао jе Марић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 14:20