Мирко Марић / -Фото: ФСЦГ
17/06/2022 u 19:01 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марић објавио списак за Аустрију

Меч се игра 22. јуна у Бечу

Женска сениорска репрезентациjа Црне Горе наредне седмице одиграће приjатељски меч са Аустриjом у гостима.

Селектор Мирко Марић за ту утакмицу позвао jе 20 играчица - голмани: Анастасиjа Крстовић (Даниловград), Светлана Миличић (Брезница); одбрана: Маjа Шарановић, Мариjа Мараш (Брезница), Хелена Божић (Аланад, Финска), Тања Малесиjа, Маjда Дрешевић (Даниловград), Милица Радуновић (Докса, Грчка), Андреа Jањушевић (Економист), Александра Поповић (Томирис, Казахстан); везни ред: Слађана Булатовић (Раjо Валjекано, Шпаниjа), Jасна Ђоковић (Сплит, Хрватска), Дариjа Ђукић (Минск, Бjелорусиjа), Jелена Карличић (Бордо, Француска), Jелена Вуjадиновић, Нађа Ђурђевац (Брезница), Сара Симоновић (Даниловград), Jована Сарић (Економист); напад: Николина Цаковић (Докса, Грчка), Медина Дешић (Лаjпциг, Њемачка).

Нашоj селекциjи оваj меч биће jедини приjе наставка квалификациjа и гостовања Данскоj у септембру.

- Играћемо против репрезентациjе коjа jе учесник Европског првенства, што доста говори о квалитету Аустриjе. Желимо да пружимо максимум и видимо колико можемо против екипа тог нивоа. Мали проблем нам представлjа то што jе за већину наших играчица клупска сезона завршена приjе двадесетак дана, тако да имаjу ту паузу у раду. Са друге стране, добро jе што ћемо се окупити и одиграти овакав меч, jер ће нам ово практично бити генерална провjера за утакмицу са Данском у септембру - казао jе селектор Марић.

Утакмица са Аустриjом игра се 22. jуна, са почетком у 20:30 часова на стадиону ,,БСФЗ арена“ у Бечу. Домаћину jе то генерална проба за наступ на Европском првенству, очекуjе се десетак хиљада навиjача на трибинама, а меч ће бити преношен директно на државноj телевизиjи Аустриjе.

- Биће то лиjепо искуство за наше играчице. Мислим да нас нешто слично очекуjе и када будемо гостовали Данскоj. Добро jе што ће дjевоjке осjетити како jе то играти пред пуним трибинама, у своjеврсноj карневалскоj атмосфери. Надам се да ће им то бити и додатни мотив да одиграjу што боље - додао jе Марић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:17