Evangelos Marinakis / -FOTO: EPA
23/10/2023 u 13:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Marinakis: Svi smo željeli da se meč završi

Vlasnik Olimpijakosa tvrdi da su i igrači Panatinaikosa bili voljni da se derbi nastavi

Vlasnik Olimpijakosa Evangelos Marinakis izjavio je da su njegovi igrači bili spremni da nastave derbi meč osmog kola grčke Superlige protiv Panatinaikosa, prenose grčki mediji.

Meč između Olimpijakosa i Panatinaikosa prekinut je sinoć u 53. minutu, pošto su navijači domaćeg tima pogodili petardom fudbalera gostiju Huankara. Njemu je ukazana pomoć na terenu, a potom je na nosilima iznijet sa terena. Fudbaleri Panatinaikosa su napustili teren, a glavni sudija Italijan Fabio Mareska je odlučio da prekine meč.

Nekoliko sati su trajali pregovori između sudija i predstavnika dva kluba, ali meč na kraju nije nastavljen. Fudbaleri Panatinaikosa su odbili da nastave meč, a glavni razlog za to je bio loše stanje Huankara, koji je završio u bolnici zbog problema sa sluhom. U trenutku prekida rezultat je bio 1:1.

Na udaru navijača dva kluba našao se doktor Hristos Gogos, koji je dao procjenu stanja igrača i stručno mišljenje, posle čega je Mareska odlučio definitivno da prekine meč.

- Imam dva razloga da budem razočaran i kao predsjednik Olimpijakosa i prvi čovjek Superlige. Sve ovo nas vraća unazad, to je loš presedan, koji je započeo Panatinaikos. Bio sam tri sata na terenu, pokušavao sam na sve načine da nas smirim - rekao je Marinakis, koji tvrdi da mu je doktor Gogos rekao da dobija prijeteće poruke.

Marinakis je istakao da su igrači dva tima željeli da nastave utakmicu.

- Igračima Olimpijakosa sam rekao: "Momci, budite spremni da nastavimo utakmicu, dobro nam ide, dali smo gol. Vjerujem da ćemo da dobijemo meč, igraćemo čvrsto i ispravno i pobijedićemo". Mislim da su i igrači Panatinaikosa željeli da nastave meč, bio je to veliki derbi. Svi smo željeli da se ovaj derbi završi - rekao je Marinakis.

Tvrdi da je sudija Mareska u zapisniku naveo da je Panatinaikos napustio utakmicu.

- Moramo da smirimo ljude. Petarda o kojoj pričamo, bila je daleko od igrača koji su bili pored terena. Bilo je mnogo igrača koji su se zagrijevali, oni su su bili bliži od ovog broja tri iz Panatinaikosa. Rekao sam da nemaju svi istu osjetljivost u ušima, to je realnost - kazao je Marinakis.

Doktor Hristos Gogos je dao procjenu stanja igrača i stručno mišljenje.

- Sudija Mareska je čekao moje mišljenje. Da prijavim da li je igrač spreman ili ne da nastavi, a sudijama se sve objašnjava na engleskom. Nisam mogao da napišem to, jer se Huankaru tek dva sata posle meča popravio sluh. Igrač je zahtijevao da se odrade određeni testovi koji nisu mogli da se urade na stadionu - rekao je Gogos, koji je dodao da ne navija ni za jedan od dva atinska kluba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 11:55