Bakić na treningu / -FOTO: FSCG
21/03/2023 u 15:52 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marko Bakić: Idemo korak po korak

Utakmica sa Bugarskom je trenutno najvažnija i nadam se da ćemo se dobro spremiti za ovo gostovanje - istakao je fudbaler grčkog OFI-ja

Najbolja fudbalska reprezentacija Crne Gore večerašnjim treningom nastavlja pripreme za start novog kvalifikacionog ciklusa i utakmice sa Bugarskom i Srbijom. „Sokoli“ će polako početi da se uigravaju za taj prvi meč u Razgradu (petak, 18 sati), koji je jako bitan, jer bi pozitivan rezultat na startu kvalifikacija dodatno podigao samopouzdanje kod igrača.

Na spisku selektora Miodraga Radulovića našao se i Marko Bakić. Iskusni vezista se nakon dužeg vremena vratio među crvene i spreman je da pruži maksimum kako bi nacionalni tim stigao do povoljnog rezultata.

-Tu sam poslije dvije godine, i naravno da sam srećan zbog toga. Nadam se da sam svojim zalaganjem i radom zaslužio da se nađem na spisku reprezentacije. Poziv u nacinalni tim je za mene čast i privilegija. Od svoje četvnaeste godine sam dio reprezentacije, prvo mlađih selekcija, sada sam ponovo dio A tima i većeg zadovoljstva od toga za mene nema – rekao je na današnjem brifingu Marko Bakić.

Pred reprezentacijom je novi početak, start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvi 2024. godine.

-Komenatri kod svih u javnosti su vezani za meč sa Srbijom, ali moramo da idemo korak po korak. Moramo da razmišljamo samo o Bugarskoj i jednostavno sva pažnja je okrenuta na taj prvi meč. Želimo da se se što bolje spremimo za tu utakmicu.

Na pitanje kakva je selekcija Bugarske, Marko je odgovorio:

-Imam neke informacije o njima, ali svakako da će nam selektor sa stručnim štabom prezentovati sve o njima. Sačekao bih današnji sastanak i trening jer ćemo ih analizirati detaljnije. Nećemo obazirati da pisanje medija da su oni u padu, treba da odigramo što je moguće bolje i po mogućnosti osvojimo tri boda.

Ima li Crna Gora pravo da razmišlja da je neko u padu?

-Ne bi trebalo. Moramo da razmišljamo samo o sebi, ne bilo korektno da razmišljamo o drugima i govorimo da li je neko u padu ili usponu forme. Moramo pripremiti utakmicu što bolje i nadam se da ćemo svi biti spremni za ono što nas očekuje u Razgradu.

Kako bi Crna Gora trebalo da izgleda u Bugarskoj?

-To je pitanje za selektora, a mi smo tu da ispunjavamo njegove zadatke. Vjerujem da ćemo ispoštavati sve ono što bude tražio od nas. Svi smo spremni i zdravi i odavno nije bila ovakva situacija. Uz to, manje -više svi igramo na jednom dobrom nivou.

Uvijek je Marko isticao svoju želju kada je nacionalni tim tim u pitanju, ali se nekako i dalje čeka na njegov pravi nastup u dresu reprezentacije. Probao je to na današnjem brifingu i da objasni.

- Ja sam osoba koja riječima ne zna da iskaže svoje emocije, a vjerujete da su one prema crnogorskoj repezentaciji jako velike. Nisam nikada ništa specijalno pokazao u dresu reprezentacije, ali se nadam da ću sada pokazati sve ono što znam u nacionalnom dresu – poručio je Marko Bakić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:14