Optimista: Adam Marušić / Foto: Srđan Boljević
22/03/2023 u 15:44 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marušić: Ne zadovoljava me bod, želimo pobjedu

O utakmici sa Srbijom pričaćemo nakon gostovanja u Bugarskoj

Dobro raspoloženje i radna atmosfera su nešto što krasi fudbalsku reprezentaciju Crne Gore uoči starta novog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Sokole" u narednih nekoliko dana čekaju dva meča - u petak će od 18 sati na "Ludogorec areni" igrati sa Bugarskom, a u ponedjeljak od 20:45 sati će pod Goricom ugostiti Srbiju. Jasno je da je start izuzetno težak, ali je isto tako i bitan. U taboru "crvenih" su optimisti i vjeruju da iz ovih mečeva mogu izaći sa pozitivnim rezultatima. 

-Počinju nove kvalifikacije i imamo novi motiv da ostvarimo ono što priželjkujemo. Zato smo i svi ovdje i nadamo se da možemo da dođemo do pozitivnog rezultata – rekao je na današnjem brifingu sa novinarima Adam Marušić.

Jedan od najbitnijih igrača naše reprezentacije i član rimskog Lacija kazao je nakon toga su počeli sa analizom prvog rivala, selekcije Bugarske.

-Sinoć smo analizirali reprezentaciju Bugarske. Radi se o selekciji koja ima mlad, ali u isto vrijeme i kvalitetan sastav. Analiziraćemo ih i danas i vidjeti gdje možemo da ih ugrozimo.

Kakvu Crnu Goru očekuješ u Razgradu?

- Svaki igrač mora da ima veliku želju i fokus od starta, da nam se ne dešava da moramo da jurimo rezultat i onda se trgnemo u drugom poluvremenu. Od prvog minuta motivacija i koncentracija moraju da budu na najvišem nivou - rekao je Adam Marušić.

Marušić je u prethodnom periodu dao nekoliko odlučujućih golova u crvenom dresu, a kako je istakao, oni mu znače puno.

-Srećan sam zbog golova u dresu reprezentacije, nadam se da ću tako nastaviti i dati pravi doprinos ekipi.

Čini se, kao nikada do sada, igrači nisu spremnije došli na okupljanje. Igraju u svojim klubovima, a prošlog vikenda su i postizali golove.

-Vrlo je važno što imamo mnogo igrača koji su standardni u klubovima, u dobroj su formi, postižu golove, asistiraju... Bitno je kada igrač dođe u reprezentaciju sa minutažom iz kluba, što možda u prethodnom periodu nije bio slučaj sa većinom. Srećom se to promijenilo i predstavlja vrlo pozitivnu stvar za nas.

Na pitanje kako gleda na jačinu grupe u kojoj se „crveni“ nalaze, fudbaler Lacija je odgovorio:

-Grupa je ujednačena, nema unaprijed upisanih bodova, svako sa svakim može da igra. Biće zanimljivo i vjerujem da možemo da budemo u trci za prva dva mjesta.

U svim prethodnim ciklusima Crna Gora je startovala odlično, nije izgubila nikada i to je svakako nešto što može da bude dodatni motiv za izabranike selektora Miodraga Radulovića.

-Znam za podatak da nikada nijesmo izgubili na početku kvalifikacija i svjesni smo koliko je bitno dobro krenuti. Ali ima mnogo utakmica, tako da nijesmo pod moranjem. Znamo što nam je činiti, imamo veliki motiv da upišemo tri boda, što bi nam mnogo značilo.

Da bi na startu kvalifikacija, na meču u Razgradu, bio dobar bod?

- Po meni - ne. Zadovoljan bih bio samo ako pobijedimo – poručio je Marušić.

Crna Gora igra sa Bugarskom, ali domaću javnost mnogo više interesuje meč sa Srbijom, koji se u ponedjeljak igra na stadionu pod Goricom.

-Javnosti sigurno više znači utakmica sa Srbijom, svi znamo zbog čega. Mi, ipak, ne razmišljamo o tom meču, najbitnija nam je ova koja nas čeka u Razgradu. Potom ćemo razmišljati o Srbiji - istakao je na kraju Adam Marušić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 16:48