Милан Мијатовић / - Фото: ФСЦГ
30/08/2021 u 18:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мијатовић: Проблеми нису ништа ново, навикли смо на њих

Фудбалери Црне Горе сјутра ће отпутовати на гостовање Турској

У броjниjем саставу у односу на jуче, "храбри соколи“ одрадиће вечерас други тренинг уочи дуела са Турском у Истанбулу.

Неколико играча, из различитих разлога, пропустиће меч на стадиону "Бешикташ парк“. Уз то, неки ће се екипи придружити тек у Истанбулу.

- Проблеми ниjесу ништа ново за нас. На то смо се навикли. Готово да ниjедно окупљање не може да прође без проблема са повредама. Морамо да се окренемо ономе што нас чека. Распоред jе доста густ. Требаће нам много енергиjе. Неки играчи jош ниjесу стигли, неки ће се прикључити у Истанбулу, а неки треба да се одморе jер су играли за викенд, па и послиjе викенда. Сложена jе ситуациjа, али настоjаћемо да се што боље припремимо за утакмицу - казао jе Милан Миjатовић на данашњем брифингу са представницима медиjа.

Међу онима коjи ће недостати у септембарским мечевима jе и капитен Стеван Jоветић.

- Сви знамо што нама значи Jовета. Самом поjавом на терену, квалитетом коjи има… Фалиће нам много. Биће тешко без њега, али пробаћемо да се скупимо, да направимо добру тактику и будемо задовољни - додао jе голман МТК из Будимпеште.

Упркос свему, искусни чувар мреже не жели да буде песимиста.

- Ако ћемо да останемо у трци до краjа квалификациjа, морамо да узимамо бодове. Сада нам jе тежи распоред него у марту, али приjе или касниjе морамо са свима да играмо. Ако мислимо нешто да направимо, салдо треба да поправимо послиjе ових мечева у септембру.

Можда jе рецепт за гостовање Турскоj утакмица те селекциjе са Летониjом у марту. Иако jе Турска водила са 3:0, меч jе завршен ремиjем - 3:3.

- Турска jе испустила утакмицу са Летониjом, а ми смо ту репрезентациjу побиjедили у гостима. Када су Летонци могли да се врате и извуку бод у Истанбулу, а губили су два пута по два гола, можемо и ми до повољног епилога. Турска и Холандиjа су играле на прошлом Европском првенству, желе и пласман на Мундиjал, али на нама jе да им покваримо планове - казао jе Миjатовић.

"Соколи“ сjутра уjутру путуjу за Истанбулу. Утакмица на "Бешикташ парку“ игра се 1. септембра са почетком у 20:45 часова по средњеевропском времену.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:49