Младен Милинковић отишао / - Фото: Лазар Ружић
01/08/2021 u 17:10 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милинковић и Делибашић на опроштају: Пуно среће у наредној сезони, напријед плави

Нови шеф стручног штаба jе Александар Недовић, помагаће му Милета Радуловић, први тренинг са екипом ће одрадити у понедељак 2. августа у 19 часова, а Недовић ће jавности бити представљен у 11.00 часова

Будућност се у петак споразумно растала са шефом стручног штаба Младеном Милинковићем и првим помоћником Андриjом Делибашићем. Милинковић је у Будућности био готово двије сезоне, док је Делибашић у табору плавих био три.

Предсjедник Веселин Миjач и наши бивши тренери су одлучили да jе разлаз наjбоље рjешење у тренутноj ситуациjи.

На растанку jе остао горак укус због болног испадања из Европе, мрља након Хелсинкиjа и ХБ Торшавна остаjе за сва времена, али никако не може да прекриjе све лиjепе и добре ствари коjе су Милинковић и Делибашић урадили у Подгорици.

Историjска дупла круна, двиjе убjедљиве титуле за двиjе године, рекорди у виду, наjвише освоjених бодова (49 на полусезони, 85 на краjу), наjвише везаних побjеда (10, 11 рачунаjући Куп), наjвише триjумфа у гостима заредом (11), разлике у односу на другопласирани тим (плус 18 на полусезони, плус 28 на краjу), наjбрже освоjена титула (седам кола приjе краjа), наjвише утакмица без пораза (23)…

Милинковић jе за двиjе године „уграбио” три трофеjа двиjе титуле и Куп.

– Желим да се захвалим свим фудбалерима са коjима са сарађивао претходих 21 мjесец, члановима стручног штаба, медицинском тиму и свим запосленим у клубу и навиjачима – поручио jе Милинковић.

Он се након растанка захвалио управи, као и предсједнику клуба на указаном повјерењу.

– На краjу, желио бих да се захвалим и бившем спортском директору Милошевићу на чиjу сам препоруку дошао у клуб. Клубу желим пуно среће и успjеха у будућности. Наприjед плави – поручио је Милинковић.

Делибашић је у Будућност дошао септембра 2018. као први помоћник, а са „плавима” jе освоjио четири трофеjа, титуле 2020. и 2021. године и Куп 2019. и 2021. године. Делибашић jе у Будућност стигао са А тренерском лиценцом са циљем да помогне и да учи, а данас jе поносни власник УЕФА Про лиценце.

– Послиjе три године, дошло jе вриjеме за растанак и користим прилику да се захвалим свим људима запосленим у клубу, а нарочито играчима и тренерима са коjима сам сарађивао у протеклом периоду. У сваком тренутку проведеном у клубу сам уживао и трудио сам се да своj посао обављам савjесно и са пуно професионализма. Сумираjући утиске мишљења сам да jе било много лиjепих ствари коjе пар лоших резултата у Европи неће и не могу поништити. Спортски поздрав и пуно успjеха у текућем првентсву – поручио jе Делибашић.

Нови шеф стручног штаба jе Александар Недовић, помагаће му Милета Радуловић, први тренинг са екипом ће одрадити у понедељак 2. августа у 19 часова, а Недовић ће jавности бити представљен у 11.00 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 03:14