Ћетковић одиграо најбољу утакмицу / - Фото: ДАН
15/05/2021 u 11:57 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милинковић: Мотивише нас постављање нових рекорда

Шеф стручног штаба Будућности наставио са указивањем шансе младим фудбалерима. Има повјерења у подмладак и поручује им да ништа не може преко ноћи. Стандардни првотимци такође морају добијати шансу како би у доброј форми дочекали финале Купа

Показали су фудбалери Будућности у Даниловграду још једном да неће гледати кроз прсте ривалима, иако су одавно обезбиједили другу узастопну титулу.

Искри су били пријеко потребни бодови за избјегавање баража за опстанак, али су плаво-бијели одиграли поштено и откинули им бод (1:1).

Прво полувријеме je окарактерисао несвакидашњи ритам за црногорске прилике, са доста прилика пред оба гола – казао је шеф стручног штаба Будућности, Младен Милинковић.

Кормилар шампиона жали што његов подмлађени тим није дошао до сва три бода.

Били смо нервозни у другом полувремену, поготово у последњих 20 минута. Жељели смо одмах да тражимо дубину и покушамо контранападима да стигнемо до гола, што нам није својствено. То нас је коштало да не узмемо три бода. Нисмо искористили пар шанси у првом полувремену, али смо имали срећу и да Искра није искористила своје прилике. Када се све сабере, реми је најправеднији исход – рекао је Милинковић.

Будућност има обавезу да иде на побједу у свакој утакмици.

Надам се да ћемо наставити у ритму добрих резултата. Имамо мотив да срушимо још неке рекорде – јасан је Милинковић.

Шеф стручног штаба плаво-бијелих је наставио праксу пружања шансе младим играчима.

Клупска политика је била да чим обезбиједимо титулу покушамо да пробамо што већи број младих играча. Против Искре је за први тим дебитовао Сава Милић, уз стандардне Мијовића, Ћетковића, Ражнатовића и Ђукановић, који су оправдали указану шансу. Ћетковић је одиграо можда и најбољу утакмицу у досадашњем дијелу првенства. Они представљају будућност клуба, али морамо бити стрпљиви. Прије свега ти млади играчи морају да схвате да ништа не може преко ноћи. Стрчни штаб има повјерења у њих. Слиједи им доста рада и највише од њих зависи колико ће напредовати и колико успјешне каријере ће направити – има Милинковић само ријечи хвале за подмладак.

Пред кормиларом Будућности је сада задатак да и најбољим играчима одржава „радну температуру”.

Морамо да мислимо на финале Купа и да не избацимо стандардне првотимце из такмичарског ритма. Добијају и момци који су најзаслужнији за освајање титуле минутажу, неко 45 минута, неко пола сата. У Даниловграду смо свјесно одморили штопера Бабића, који је одиграо све утакмице. Раније је на поштеди био његов колега из задње линије, Аџић. Поново је играо централног бека млади Влаховић. Пробаћемо да комбинујемо и на наредним мечевима, али не превише – закључио је Милинковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:46