Будућност фаворит за пехар / - фото: Дан
29/05/2021 u 14:42 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милинковић: Вјерујем да ће моји момци показати да је ово њихова сезона

Шеф стручног штаба Будућност пред финале Купа Црне Горе исказао респект према Дечићу. Жели да остави још дубљи траг у подгоричком клубу да би имао шта да прича унуцима. Ћуковић и Секулић ван строја

Доминирали су фудбалери Будућности претходне двије године црногорским фудбалом. Рекордери су по броју освојених бодова, по броју побједа у једној сезони Прве Телеком лиге. Ипак, има нешто што плаво-бијели никада нису урадили. Никада Подгоричани нису освојили дуплу круну. Шанса да ставе штрик и поред тог задатка је сјутра у 20.30 сати, против Дечића у финалу Купа.

Шеф стручног штаба Младен Милинковић упозорава своје изабранике:

Оно што jе Дечић направио ове сезоне заслужуjе респект. Екипа коjа jе ушла из Друге у Прву лигу, па сезону завршила на трећоj позициjи, уз пласман у финале Купа jе за комплимент. Наjприjатниjе су изненађење, играли су изванредан фудбал и показали да су, уз мало среће, могли да буду и други у првенству. Када се све сагледа, наjпоштениjе jе да финале играjу Будућност и Дечић, јер су наjвише показали – рекао је Милинковић.

Од Будућности се увијек очекују побједе и трофеји.

На нама jе већи притисак. Фаворити смо, освоjили смо титулу, направили велику бодовну предност и поставили неке нове рекорде. Све то нас додадно обавезуjе. Мотива неће фалити. Од самог старта говоримо да ћемо покушати да будемо прва генерациjа Будућности коjа jе стигла до дупле круне. Очекуjем да играча да пруже максимум, а надам се да ће то бити довољно да остваримо жељени резултат. Не знам хоће ли игра бити доминантна, али то у краjњем ниjе пресудно. Не бих се бунио ни да буде 0:0, па да на пенале освојимо трофеј. Што кажу неки велики тренери: „Финала се играjу да се освоjе, а не да се остави лиjеп утисак.

Недостајала је у протеклих годину дана публика свима на стадионима. Сјутра ће на Градском стадиону у Подгорици бити око 1.150 навијача. Милинковић се нада да ће фанови поштовати епидемиолошке мјере и да ће направити лијеп амбијент.

Нека се на крају радују навијачи чији тим побиjеди. Честитаћемо ако то буде Дечић, али искрено вjеруjем да ће моjи играчи потврдити да jе ово била њихова сезона – казао је Милинковић на конференцији за медије.

Лозничанин је већ своје име уписао у историју Будућности, али не жели да стане.

Сваки тренер сања шансу у великом клубу, да подигне неки трофеj. То остаjе, то се памти. Срећан сам и поносан због прилике да радим у клубу какав jе Будућност. Први сам тренер коjи jе овдjе освоjио двиjе титуле. То ће остати уписано у историjи клуба, а имаћу и jа о чему да причам унучићима. Наравно, послиjе нас ће доћи неко нови и покушати да надмаши оно што смо ми постигли – додао је Милинковић.

Шеф струке Будућности сјутра неће моћи да рачуна на Ћуковића и Секулића. Сви остали фудбалери су спремни да освоје прву дуплу круну у историји плаво-бијелих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 20:05