Miodrag Radulović / Foto: Lazar Ružić
20/03/2023 u 15:41 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Miodrag Radulović: Svaki start je bitan

Bugarska je ekipa koja igra agresivan fudbal i pokušava da nametne svoj stil igre. Moramo biti spremni da na to odgovorimo na pravi način - istakao je crnogorski selektor

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici i počela pripreme za start novog ciklusa za Evropsko prvenstvo. „Crveni“ će kvalifikacije za smotru najboljih na Starom kontinentu, koja će se 2024. godine održati u Njemačkoj, početi u petak u Razgradu utakmicom protiv Bugarske, dok će tri dana kasnije u Podgorici igrati sa Srbijom.

Selektor Miodrag Radulović na ovom prvom okupljanju neće moći da računa na povrijeđene Matiju Šarkića, Uroša Đurđevića i Marka Jankovića, a svi ostali koji su se našli na spisku večeras će na „DG Areni“ odraditi trening.

-Sa nama su igrači koji su u najboljoj formi i igraju u svojim klubovima. To su igrači koji mogu da isprate evropske standarde, da igraju na ovom nivou, sa jakim tempom i intezitetom, a upavo su takve utakmice pred nama. Dobro je da su svi imali iza sebe jedan dobar vikend i na sreću se lista povrijeđenih igrača zaustavila na tri imena – rekao je Miodrag Radulović.

„Crveni“ će u petak na „Ludogorec areni“ u Razgradu početi ovaj ciklus, a selektor Radulović je potencirao da je svima u nacionalnom timu u mislima samo taj susret.

-Već od danas fokus je na selekciji Bugarske. Znamo koliko je bitan start i sve smo preduzeli da taj start bude dobar. U svakom momentu moramo da budemo skoncentrisani, kako nam se ne bio ponavljale greške iz nekih prethodnih utakmica. Napravili smo detaljnu analizu igara naše ekipe, ima dosta dobrih stavri, ali i stvari koje treba da ispravljamo. Zato moramo biti koncentrisani, a ja očekujem da u mečevima koji dolaze pokažemo jedan timski kvalitet. Nadam se da ćemo imati uspješan start.

Kormilar naše reprezentacije potom se osvrnuo i na prvog rivala u grupi.

- Bugarska je fudbalska zemlja, a posebno smo je pratili otkako je Mladen Krstajić selektor. Donio je neku novu energiju, podmladio reprezentaciju. To je ekipa koja igra agresivan fudbal i pokušava da nametne svoj stil igre. Moramo biti spremni da na to odgovorimo na pravi način. Znamo i sistem njihove igre, koji je Krstajić i promijenio. Imaju kvalitet, ali mislim da mi na njega možemo da odgovorimo i da se nadamo dobrim vijestima iz Razgrada – poručio je Miodrag Radulović.

Prvi trening "crveni" će odraditi u 18 sati...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:47