Мирко Марић / - Фото: ФСЦГ
05/04/2022 u 18:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мирко Марић објавио списак играчица за меч са БиХ

Селектор женске фудбалске репрезентациjе Црне Горе Мирко Марић обjавио jе данас списак играчица за меч са Босном и Херцеговином, у седмом колу групе Е квалификациjа за Свjетско првенство

Утакмица jе на програму 12. априла у Подгорици.

Марић jе позвао jе 25 играчица.

На спиксу су:

голмани – Jована Жугић (Економист), Инес Обрадовић (Слога Земун, Србиjа) и Анастасиjа Крстовић (Даниловград);

одбрана: Маjа Шарановић, Мариjа Мараш (Брезница), Хелена Божић (Аланд jунаjтед, Финска), Тања Малесиjа, Анастасиjа Булић (Даниловград), Милица Радуновић (Докса, Грчка), Александра Поповић (Томирис Туран, Казахстан) и Jелена Сарић (Економист);

везни ред: Дариjа Ђукић (Минск, Бjелорусиjа), Jелена Карличић (Бордо, Француска), Слађана Булатовић (Раjо Ваљекано, Шпаниjа), Jасна Ђоковић (Сплит, Хрватска), Анастасиjа Ракочевић, Анђела Голубовић, Катарина Чађеновић (Даниловград) и Енида Бошњак (Брезница);

напад: Jелена Вуjадиновић, Нађа Ђурђевац, Татjана Осмаjић, Анђела Тошковић (Брезница), Нађа Становић (Чарни Сесновjец, Пољска) и Николина Цаковић (Докса, Грчка).

Црногорске фудбалерке су, након суспензиjе Русиjе и отказивања дуела коjи jе био заказан за 7. април, стекле прилику да се боре за улазак у бараж квалификациjа.

Побjеда у дуела са Босном и Херцеговином екипи Мирка Марића практично би гарантовала друго мjесто у групи Е и прилику да дође на корак од пласман на свjетску смотру фудбала.

- Наjбоље jе када резултат направите на терену. Али, након свих дешавања, указала нам се прилика да утакмица са Босном и Херцеговином може да донесе пласман у бараж. Самим тим jе утакмица веома важна. Надам се да смо сви свjесни тога, али, са друге стране, не бих волио да дjевоjке буду оптерећене важношћу резултата - рекао jе Марић.

Он jе нагласио да дjевоjке требаjу таj меч одиграjу као што су играле и претходне у овим квалификациjама, са високим нивоом жеље и залагања.

Црногорске фудбалерке први међусобни дуел у Зеници, на старту квалификациjа, добиле су 3:2.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 16:27