Мирко Вучинић / - Фото: Твитер
03/03/2022 u 10:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мирко Вучинић: Био сам чудан, до 30. године практично нисам тренирао

Легендарни црногорски фудбалер Мирко Вучинић наоравио је каријеру каква се сдамо пожељети може

Осваjао је jе Куп трофеjе са Ромом, три пута био шампион Италиjе у дресу Jувентуса, седам пута наjбољи фудбалер Црне Горе.

Ипак, Вучинић сматра да је могао и више.

- Jа сам био мало чудан играч. До 30. године практично нисам тренирао. Од 30. сам почео мало више. Ипак, задовољан сам, немам за чим да жалим. У Италиjи сам освоjио све што се може освоjити по два пута. Кажу сви да сам могао више али вријеме се не може вратити. А и да се врати, не вјеруjем да бих нешто мијењао. Такав сам, у тренутку одлучуjем шта ми се ради, без обзира на последице - каже сада 38-годишњи Вучинић за Информер.

Рођени Никшићанин каже да му слава није увијек пријала.

- У почетку ми jе приjала, осјећао сам се важним, као да jе цио свијет моj. Међутим, после одређеног времена постало jе напорно. Доживљавао сам свакакве ситуациjе. Сједим у ресторану, залети се мушкарац, сједне ми у крио, љуби ме као да сам дјевоjка... Сјећам се jедне сцене: улазим с дјевоjком у ресторан, кад су се залетјели ка мени, гурнули су дјевоjку и пала jе. Било jе и ружних сцена. Срећом, више jе било оних лијепих.

Вучинић је при крају каријере играо за Ал Џазиру, а није му се остварила жеља да заигра за Црвену звезду.

- Звезда jе нешто посебно. То jе наjвећи клуб с ових простора. Звао ме jе Звездан Терзић, али jа нисам био у стању да играм, кољено ми jе било нагрђено. Осим тога, имао сам уговор са Ал Џазиром и рекао сам то Терзи. Он jе рекао: ’Ма само ти кажи jеси ли спреман да дођеш, све ћемо ријешити’. Међутим, нисам био спреман. Jа волим Звезду. Навиjао сам за њу као мали, навиjам и данас - рекао је Мирко.

Шта jош ради данас осим што jе у стручном штабу репрезентациjе Црне Горе?

- Jедно вријеме сам играо голф стално, а онда сам га замијенио паделом. Волим да попиjем добро вино и попушим добру цигару. Нисам тип за изласке, више сам за мирниjе вариjанте. Нађем се са друштвом и одемо кући у поноћ. Не приjа ми више хаос. Слушам своjу музику, народњаке, оне од прије десет година. Ове нове и не знам. Раниjе се дешавало да позовем неког пјевача да дође за Италиjу, сад само мирна вариjанта - навео је Вучинић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:11