Мирко Вучинић / - Фото: Твитер
24/11/2021 u 13:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мирко Вучинић: Први гол за Црну Гору је најљепши моменат у каријери, свака част за Пиксија и Србију

Прослављени црногорски фудбалер Мирко Вучинић у разговору за "Јутарњи лист" говорио је о многим темама и актуелном стању у фудбалу на просторима некадашње Југославије

Мирко је за реномирани хрватски лист открио и који су му најљепши моменти у каријери.

- Везан сам jако за Рому и Jуве, али наjвише за Леће, jер тамо jе све кренуло, тамо сам постао играч, тамо су ме сви доживјели као играча. Први гол коjи сам дао за Црну Гору jе нешто наjљепше што сам доживио у кариjери -  истакао jе Вучинић.

Рођемни Никшићанин причао је и о пласману Србије и Хрватске на Мундијал и великој побједи Србије над Португалом у Лисабону.

- Свака част Пиксиjу на свему што jе направио као селектор Србиjе. Требало jе да се оде у Португалиjу, да се губи 1:0 већ у другом минуту, а онда и да се добиjе утакмица. И jош надиграти Португалиjу! То jе знак да Србиjа има одличну репрезентациjу, коjа може играти против свакога на свијету - рекао jе Вучинић.

Да ли Србиjа може да парира Хрватскоj?

- Наравно, може и против Хрватске, био би то сjаjан меч коjи бих волио гледати. Два слична стила игре, играчи коjи се добро познаjу. Али, Срби мораjу бити свјесни да су jош далеко иза Хрватске. Србиjа се сад дигла и показала да може, али тек ћемо видјети да ли jе у стању да ради оно што Хрвати раде већ 25 година, да ли jе у стању да остане дуже времена на врха. Зато jе Хрватска лига за себе у нашем регион - додао је Вучинић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:10