Лука Мирковић / - Фото: ФК Будућност
20/09/2021 u 14:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мирковић 200 пута у плаво-бијелом дресу: Било би љепше да смо се радовали после утакмице

Лука Мирковић игра седму сезону у плаво - биjелом клубу, пожртвовани и борбени Цетињанин jе учествовао у осваjању пет од осам трофеjа (три титуле, два Купа), прошао jе и лиjепе и тешке ситуациjе, а постао jе први играч - од обнове независности наше државе - коjи jе стигао до 200 наступа у дресу Будућности

Утакмица са Jезером, у петак вече у оквиру 8. кола домаћег шампионата, jе била идеална прилика да извршни директор клуба Никола Прентић уручи Мирковићу симболичан поклон у виду дреса са броjем 200.

- Искрено, много jе лиjеп осjећаj за играча када стигне до те броjке. Међутим, све би jош љепше било да смо се радовали послиjе утакмице. Овако, остаjе горак укус - поручио jе 30-годишњи везиста, коjи jе 201. меч завршио минималним поразом.

- Против Jезера нам се jедноставно ниjе дало. Створили смо доста зицера, али jе голман гостиjу био на високом нивоу. Мислим и да смо мало опуштениjе ушли у утакмицу што нас jе на краjу и коштало. Jедноставно, морамо у утакмице да уђемо са више жара, воље и да покажемо да желимо више побjеду од противника - jасан jе Мирковић.

Будућност jе и против прволигаша из Плава, баш као и на неким претходним утакмицама, имала игру, али изостао jе резултат. Искусни Мирковић jе сигуран да екипа може да се дигне резултатски.

- Свjесни смо да смо лоше стартовали и само одговорним приступом обавезама можемо да се вратимо у врх табеле, гдjе нам jе и мjесто - jасан jе плаво - биjели броj осам.

- Вjеруjем у екипу, jер смо и у претходним утакмицама показали да посjедуjемо квалитет, али нас позитиван резултат ниjе испратио у свим тим дуелима. Послиjе двиjе доминантне године, наиђе и слабиjи период екипе што jе сасвим нормално, али на нама jе да га пребродимо.

Наредни ривал Будућности jе Петровац под Малим брдом - jедан од дербиjа 9. кола се игра у недjељу, 26. септембра, у 20.00 часова.

- Петровац jе увиjек тешко гостовање на малом терену, а посебно сада када се ривал озбиљно поjачао. Ми имамо читаву недjељу да се припремимо за противника и покажемо у наjбољем издању. Надам се да ће од те утакмице да крену позитивни резултати, али до тих резултата можемо само уз велико залагање и хтjење - поручио jе Лука Мирковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:29