/ -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
30/01/2024 u 09:16 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Monografija "100 Mornarovih godina" ugledala svjetlost dana

Autori ovog kapitalnog izdanja su Željko Milović i Dragan Stojanović

Iz štampe je izašla dugo najavljivana Monografija „100 Mornarovih godina“, autora Željka Milovića i Dragana Stojanovića. Opština Bar i njen predsjednik Dušan Raičević izdali su ovo kapitalno djelo povodom velikog jubileja - sto godina postojanja kluba.

U Monografiji se mogu naći podaci o klubu, a zatim „Fudbalu u doba okupacijeˮ, te prvih pet posleratnih godina, pa godine novog Mornara, Druga liga, takmičenje u ex-Jugoslaviji, baražu i o Mornaru danas. Grafički dizajn potpisuje DPC iz Podgorice, a urednik je Željko Milović, uz pomoć Dragana Stojanovića i određenog broja saradnika na tekstovima.Monografija je pisana „od srcaˮ ova dva autora, a namijenjena je igračima, članovima uprava, navijačima, kao i svim ljubiteljima fudbala i svima onima kojima je Mornar u srcu.

Dug je period od jednog vijeka za koji je trebalo pronaći podatke o svemu što je bilo značajno za postojanje Mornara. Pred čitaocima je knjiga iz koje se može saznati šta je Mornar značio za Bar i Crnu Goru. Na 439 strana knjige nalaze se i 662 fotografije. Osim podsjećanja na velike asove Mornara, knjiga baca sasvim novo svjetlo na početne godine fudbala u Baru, ali i Crne Gore uopšte, i daje detaljan presjek ligaških dešavanja u sto godina kluba. Tim saradnika je na knjizi radio gotovo godinu dana.

Promocija knjige biće održana 5. februara u 19 časova u Domu Kulture.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:17