Poraz na oproštaju: Leo Mesi / EPA-EFE-FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
03/06/2023 u 23:18 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Monako ostao bez Evrope, Nant ostao u eliti

Na oproštaju Lea Mesija, PSŽ-a na „Parku prinčeva“ izgubio od Klermona

Poslednje kolo Francuske lige donijelo je dosta neizvjesnosti i važnih mečeva, a glavne vijesti svakako su da Monako neće igrati Evropu i da je Nant uspio da izbori opstanak. „Kneževima“ je pred svojim navijačima trebala pobjeda protiv Tuluza, međutim, gosti su odigrali odlično, slavili sa 2:1 i omogućili Renu da ode na međunarodnu scenu. S druge strane, Nant će i naredne sezone igrati u eliti, nakon što je savladao Anže sa 1:0 na svom terenu, a Lans pobijedio Okser na gostovanju sa 3:1.

Umjesto emotivnog oproštaja, zvižduci za Mesija u poslednjem meču koji je najbolji fudbaler svijeta odigrao u dresu PSŽ-a. Argentinac se porazom od Klermona oprostio od najvećeg francuskog kluba, a zamimljivo je da su gosti do tri boda došli nakon velikog preokreta. Gubili su sa 0:2, a na kraju su slavili sa 3:2.

Pari Sen Žermen kao šampion i Lans kao drugoplasirani idu u Ligu šampiona. U kvalifikacije će Olimpik Marsej, dok će u Ligi Evrope igrati Ren i osvajač Kupa Tuluz. Na kraju, Lil će u kvalifikacije za Ligu konferencija. S druge strane, u Ligu 2 ove sezone će čak četiri tima. To su: Anže, Ažaksjo, Troa i Okser.

Rezultati poslednjeg kola: Ažaksjo – Marsej 1:0, Okser – Lans 1:3, Brest – Ren 1:2, Lorijen – Strazbur 2:1, Monako – Tuluz 1:2, Nant – Anže 1:0, Nica – Lion 3:1, PSŽ – Klermon 2:3, Rems – Monpelje 1:3, Troa – Lil 1:1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 01:24