Рођени утишали Атину / - ФК Вележ Мостар
29/07/2021 u 23:00 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мостарски „Рођени” су поново Хит!

Рођени су након пенала у реваншу изборили пролаз у наредну рунду, и тако наставили да сањају свој дуго сањани сан о Европи

Мостарски Вележ приредио је врхунску сензацију у квалификацијама за Лигу конференција, пошто су након једанаестераца избацили АЕК из Атине који са клупе предводи Владан Милојевић, некадашњи тренер Црвене звезде. 

Рођени су након пенала у реваншу изборили пролаз у наредну рунду, и тако наставили да сањају свој дуго сањани сан о Европи.

Ако је неко сматрао да је побједа на „Грбавици” од 2:1 пука случајност и да ће их атински великан вечерас вратити у реалност, грдно се преварио. 

Узалуд је АЕК-у био и добро испуњен стадион, и већи буџет, али против Вележа нису успјели да оправдају улогу фаворита. 

Мучио се АЕК вечерас да сломи отпор гостију из БиХ, и успио да га сломи тек у судијској надоканди, односно 98. минуту игре голом Манталоса. И тада се милсило да Вележ нема снаге, да ће посустати у продужецима, међутим храбро су се држали и изборили пенале, а ту одлучује срећа.

У првој серији Георгијевић је промашио за Вележ, али његов промашај анулирао је Ансарифард обзиром да је и он промашио. Погодио је Брандао за Вележ, па Цавелас за АЕК, промашио је Вележ потом још један ударац, непрецизан је био Вехабовић. Скаков је довео АЕК у вођство од 2:1, али то је било све од Атињана. Цвијановић и Звонић су били прецизни за Вележ, док су Лопез и Араухо промашили своје пенале. То је био крај, Вележ је прошао још једну рунду квалификација, након 30 и кусур година, Вележ опет жари и пали Европом. Мостар ће вечерас горети!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:33