Детаљ са претходног дуела Дечића и Сутјеске / - фото: Дан
29/08/2021 u 11:00 h
Davor KatićDavor Katić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Може ли Дечић да заустави Сутјеску?

Други викенд заредом ће Тузи бити у жижи када је Прва Телеком лига у питању

Другу недjељу заредом Тузи ће бити у жижи – након Будућности, Дечић ће вечерас у 20 сати у новом дербиjу дочекати Сутjеску, лидера Прве Телеком лиге.

Пред изабраницима Едиса Мулалића jе jош jедан у наjави захтjеван меч против ривала коjи jе у одличноj форми, коjи има маскималан учинак и коjи jе истакао кандидатуру за титулу.

Чека нас нови дерби са противником коjи jе сjајно стратовао. Пет од пет jасно говоре о квалитетима Сутjеске. Никшићани играју добар фудбал, али ако поновимо партиjу из другог полувремена против Будућности онда можемо да се надамо добром резултату. Као и у свакоj утакмици, идемо на побjеду – поручио jе креативни везиста Дечића, Анђело Рудовић.

Дечић је овог љета дебитовао на европској сцени. У новој сезони такође „пуца“ на високо.

Наше амбициjе су да се поново боримо за Европу, па вjеруjем да ћемо показати квалитет и против Сутjеске и задржати прикључак за Никшићанима – додао jе Рудовић.

Сатница

Рудар – Морнар (17.30)

Будућност – Зета (19)

Дечић – Сутјеска (20)

Субота:

Језеро – Подгорица 1:2

Искра – Петровац 4:1

Са друге стране, ни највећи оптимисти међу навијачима никшићког клуба, нису очекивали да ће Сутјеска након пет кола имати стопроцентни учинак.

Дербији су по свему специфични. Успjешније у таквим сусретима најчешће одреди тренутак нечије инспирације, вишак концентрације или професионалнији однос према обавезама. Свjесни смо да утакмица са Тузанима неће бити једноставна. Противник су за уважавање. Не заборавимо, идемо у госте екипи која сигурно има један од најбољих играчких кадрова у Првој лиги. Амбиције у сусрету са нама су им дакле највеће и вjероватно ће урадити све да стигну до цијелог плијена. О поразу не размишљамо, реми је добар, али свакако да ћемо учинити све да стигнемо до цијелог плијена – најавио је меч шеф струке Никшићана, Милија Савовић.

Будућност под морањем против Зете

Некада су дуели Будућности и Зете били дербиjи. Сада више ниjе тако, али али судар актуелног осваjача дупле круне и првог шампиона Црне Горе увиjек гарантуjе занимљивост, надигравање, жељу за побjедом... Будућност након пет кола заостаjе већ девет бодова за Сутjеском и побjеда jе императив у дуелу са комшијама у 19 сати под Горицом.

Зета ниjе добро стартовала, баш као што нисмо ни ми и сигурно да ће противник тражити излаз и рjешење како да дође до бодова. Међутим, окрећемо се себи и концентрисани смо на своjу игру jер последња два резултата нису повољна по нас – казао jе десни бек Момчило Распоповић. – Вjеруjем да ћемо да се изборимо за три бода како бисмо на паузу отишли триjумфом, а након паузе очекуjем да направимо позитиван низ коjи ће нас довести ближе врху табеле – додао jе Распоповић.

Зета jе у првих пет кола освоjила само два бода, али од екипе која jе драстично подмлађена и коjа jе припреме почела недjељу дана пред почетак првенства ниjе се могло ни очекивати више. Улогу фаворита jедан од наjискуниjих играча, Амел Тузовић, препушта шампиону, али се потаjно нада изненађењу.

Шампион у ово сезону ниjе ушао баш наjбоље али то не смиjе да нас завара, с обзиром на њихов квалитет. Под императивом су побjеде, али уз максимално залагање на терену од првог до последњег минута можемо доћи до позитивног резултата – казао jе Тузовић.

Рудар за првијенац, Моранар за наставак серије

Рудар у првих пет кола још није осјетио сласт побједе, а нову прилику да се коначно радује имаће данас у 17.30 сати против Морнара на свом терену. Пљевљаци су против Будућности узели бод, док ће их против Барана задовољити само сва три како би мирније отишли на паузу. Ипак, ако се погледа табела улога фаворита припада гостима, који су остварили четири побједе и ремизирали против Будућности.

Након одличних резултата путујемо на мегдан рањеном лаву. Упркос томе, ми ћемо од самог старта покушати да наметнемо наш стил игре, надам се већ препознатљив. Даћемо све од себа да наставимо побједнички низ – казао је дефанзивац, Демир Кајевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:29