Навијачи ПАОК-а / - Фото: Твитер
04/02/2022 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након убиства 19-годишњег младића полиција упала у клубове навијача

Полиција је извршила рацију у више клубова фудбалских навијача у Солуну у четвртак касно увече, након напада у којем је убијен 19-годишњи младић

Претреси су обављени на 13 мјеста за која се сумња да су коришћена за организовање напада, а полиција је поставила блокаде у околним подручјима.

Током претреса ухапшене су двије особе.

Грађанин Солуна Алкис Камбанос преминуо је након што је избоден и тешко премлаћен касно у понедјељак, док су у уличном нападу групе младића повређене још двије особе, саопштила је полиција.

Један 23-годишњак је касније ухапшен и оптужен за убиство и покушај убиства.

То убиство је, у граду у коме влада жестоко ривалство локалних тимова ПАОК-а и Ариса, шокирало земљу и изазвало оштру осуду политичара.

- Како можемо допустити да наше улице, паркови и тргови постану позорница насиља супарничких банди, уз угрожавање безбедности наших грађана? - написала је грчка предсједница Катерина Сакеларополу.

Клубове навијача често користе насилни навијачи за организиовање напада, а полиција је ове недјеље заплијенила ракете и бејзбол палице.

Грчка се, иначе, већ деценијама бори против насиља повезаног са фудбалом, а организатори лига почели су да позивају судије из других европских земаља да суде важне утакмице како би покушали да избјегну оптужбе о пристрасности на утакмицама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 21:49