Fudbaleri Ludogoreca / -FOTO: LUDOGOREC
07/06/2023 u 22:03 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastavljena dominacija, Ludogorec stigao do 12. uzastopne titule

Pogotkom Argentinca Matijasa Tisere u 50. minutu Černo More je savladano 1:0

Na veliki otpor naišao je Ludogorec ove sezone, ali i pored toga klub iz Razgrada nastavio je dominaciju bugarskim fudbalom.

Pogotkom Argentinca Matijasa Tisere u 50. minutu Černo More je savladano 1:0 za 12. uzastopnu titulu!

Dugo je Saša Ilić sa svojim CSKA iz Sofije držao korak za legijom stranaca iz Lude šume, međutim, kiks minulog vikenda koštao ih je trofeja.

Promašeni pinal Ivana Turicova u 12. minutu nadoknade duela sa gradskim rivalom CSKA 1948 ostavio je na semaforu neriješen rezultat 1:1, što je Ludogorec iskoristio da kolo prije kraja preuzme vrh tabele s bodom prednosti.

Iako su Ilićevi fudbaleri savladali Levski u gostima 2:0 to im nije bilo dovoljno za povratak na prvo mjesto.

Ludogorec je takođe upisao tri boda i zadržao "plus jedan".

Nastavili su u Razgradu sa žetvom najvažnijeg trofeja u bugarskom fudbalu, ali već u prvoj sezoni na klupi CSKA Saša Ilić je pokazao da bi šampionska dinastija Ludogoreca uskoro mogla da bude završena.

Malo je nedostajalo da se to dogodi ove godine, a kako je najavljeno da bivši kapiten Partizana ostaje na klupi, biće zanimljivo pratiti bugarski šampionat i u sljedećem ciklusu.

Ludogorec će kao prvak naredne sezone igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, od prvog kola. Gradski rivali i imenjaci iz Sofije će u kvalifikacije za Ligu konferencije, od druge runde, dok će se Levski i Arda za tri dana sastati u meču koji takođe vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:11