Детаљ са последњег дербија / фото: Дан/Жељко Шапурић
10/09/2021 u 14:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Недовић: Највећи дерби код нас

Фудбалери Будућности у суботу од 18 часова гостују екипи Сутјеске у Првој Телеком црногорској лиги

Фудбалери Сутјеске и Будућности ће у суботу од 18 часова одиграти први од четири дербија у новој сезони.

Подгоричани су након лошиjег старта одлучни да докажу зашто су шампиони, док jе први изазивач у нападу на титулу и тренутни лидер домаћег првенства риjешен да остане на челу табеле.

Сигурно наjвећи дерби коjи се игра код нас – jасан jе наш шеф стручног штаба Будућности, Александар Недовић.

За Никшићане стратег освајача дупле круне има само лијепе ријечи.

Сутjеска jе изванредно стартовала, без пораза, има опипљивиjу предност у односу на нас, али наша очекивања су велика. Идемо у Никшић без калкулациjа и покушаћемо да забиљежимо позитиван резултат – пренио је званични сајт Будућности изјаву Недовића.

Ацо зна шта значи црногорски дерби, као тренер Сутjеске у сезони 2015/16. jе био на супротноj страни, а сада ће први пут учествовати као кормилар клуба у коме jе поникао.

Био сам тамо годину дана, могу да кажем све наjбоље о клубу, jер сам био изванредно примљен, нисам имао ниjедну неприjатност иако су сви знали да сам из Подгорице и навиjач Будућности. Стварно имам позитивно мишљенjе о клубу и граду, али сада сам са друге стране, у свом клубу и желим да забиљежим побjеду – искрен је Недовић.

Окршаj у Никшићу ће бити дуел наjбољих напада (Будућност, Сутjеска и Петровац постигли по 12 голова) и наjбоље одбране (Сутjеска примила два гола) у досадашњем диjелу сезоне.

Сутjеска игра на домаћем терену и ниjе у ситуациjи у коjоj смо ми, нису у неком морању. Противник има два резултата коjи их задовољава, док смо ми у ситуациjи да нас само jедан резултат може задовољити. Вjеруjем да ћемо да дамо све за побjеду – поручио jе четрдесеттрогодишњи стратег.

Погоричани се неће прилагођават противнику већ ће форсирати свој стил.

То jе нападачка игра, као што смо кренули од првог дана да играмо од када сам ту. Од тога нећемо да одустанемо ни на jедном терену у Црноj Гори, небитно да ли се ради о стадиону под Горицом, краj Бистрице или неком трећем. Играћемо нападачки, а мислим да ће нападачки фудбал у континуитету дониjети добар резултат.

Пехови прате Александра Недовића од када jе дошао на мjесто шефа стручног штаба, па у Никшићу неће моћи да рачуна на повриjеђене Дамjана Дакића и Шалету Кордића.

То jе саставни дио, али невjероватно да ниjеду утакмицу, од када сам ту, нисмо могли да саставимо комплетан тим. Неко jе излазио из повреде, неко имао картоне, сад су се опет надовезале повреде. Нећемо бити комплетни, али ми смо Будућност и не можемо да причамо о тим стварима. Сигурно ће нам недостаjати ти играчи, али момци коjи истрче сигурно ће дати све од себе да забилjежимо повољан резултат – подвукао jе Недовић.

Будућност је у међусобним дуелима са Сутjеском уписала 26 побjеда, 17 ремиjа и 11 пораза, док су краj Бистрице остварили 11 триjумфа, девет ремиjа и седам пораза.

Плаво-бијели из главног града на шест узастопних утакмица нису поражени од Сутjеске (пет триjумфа, jедан реми), а пет везаних мечева у првенству и Купу ниjе изгубио од Сутjеске краj Бистрице - три побjеде, два ремиjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:17