Варвари у Петровцу / - фото: ФСЦГ
27/09/2021 u 16:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Недовић: Навијачи 12. играч

– Варвари су препознали тренутак у коме се налазимо и да су неопходни екипи и дали су нам вjетар у леђа – казао је шеф стручног штаба Будућности

Будућност је под Малим брдом прекинула низ негативних резултата. Шеф стручног штаба плаво-бијелих, Александар Недовић је и након преспаване ноћи поновио да је задовољан побједом али не и чињеницом да је оно у једном периоду доведена у питање. Актуелни шампиона су након 2:0, дозволили Петровцу да изједначи, али су на крају ипак стигли до сва три бода 3:2.

Осjећаj jе добар због освоjена три бода, jер смо у претходном периоду патили и промашивали доста из добрих ситуациjа коjе смо створили. Сада нам се десило нешто слично, али смо показали реакциjу и дигли се као прави шампиони. Вjеруjем да ћемо се ускоро формирати као група, да ће сви првотимци бити у погону и да ћемо дjеловати онако како желим као тренер, а наравно и како очекуjу навиjачи – казао је Недовић за редовну рублику понедјељком на сајту ФК Будућност.

Офанзивци су претходне недjеље остаjали дуже како би вjежбали завршницу и стручни штаб Подгоричана jе ту одрадио добар посао, али са друге одбрана jе поново капитулирала.

Претходне недjеље смо радили на реализациjи, jер када Будућност двиjе утакмице не постигне гол – то jе проблем. Посветили смо се и то jе дало резултата против екипе коjа jе као изненађење досадашњег диjела сезоне савладала Дечић и узела бод Сутjесци у Никшићу. Постигли смо три гола, имали три, четири зицера, али опет смо из првог ударца у оквир примили гол – поновио је Недовић речено након меча.

Четрдесетосмогодишњак је потом ставио под „лупу” дефанзивце.

Одбрана се доста тумба, практично од када сам дошао ниjе играла jедна четворка у посљедњоj линиjи, што због повреда, што због картона, а сви знамо колико jе то битно. Вратили смо потентност у нападу коjи сигурно може боље, а риjешићемо и проблем дефанзиве, нарочито када будемо комплетни. Са сигурношћу у послjедњоj линиjи доћи ће и резултати у континуитету – рекао је Недовић.

Освајачи дупле круне су у Петровцу имали подршку наjватрениjих навиjача.

Поред побједе, то jе jедан велики добитак за екипу. Окупили су се, дошли у великом броjу, показали да су прави 12. играч. Сигурно jе да су нам недостаjали, препознали су тренутак у коме се налазимо и да су неопходни екипи и дали нам вjетар у леђа. Позивам их и да убудуће буду уз нас у што већем броjу, jер ниjе исто када су на трибини и када нису. То не може да се пореди, jер даjу невjероватну енергиjу тиму – поручује Недовић.

Кормилар најпопуларнијег црногорског клуба се осврнуо на прекид утакмице у 20. минуту, коjи jе траjао двадесетак минута.

Похвалио бих навиjање „варвара”, али и понашање, нарочито приликом прекида утакмице, коjи jе услиjедило из мени непознатог разлога. Без било каквог говора и проблема су напустили трибину, нису дозволили да клуб можда испашта због њих. Тиме су доказали да су наjвjерниjи и наjбољи навиjачи и колико поштуjу Будућност као институциjу.

Фудбалери Будућности након првог круга Прве Телеком црногорске лиге имају 12 бодова, а наредни ривал им jе Рудар под Горицом.

Одмах послиjе Петровца смо се окренули утакмици у недjељу. Рудар је тим коjи jе у наjбољоj сериjи од свих и заслужуjе сав могући респект. Играли смо jедан меч, упознали се, али током радне недjеље ћемо додатно да анализирамо ривала како бисмо искористили лоше стране. Побjеда и лиjеп осjећаj нам даjу елана да тренирамо у jош бољоj атмосфери, вjеруjем да ћемо пред одлазак на репрезентативну паузу показати квалитет – закључио је Александар Недовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 08:32