Фудбалери Будућности са навијачима / - Фото: ФК Будућност
27/11/2021 u 16:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Недовић пред Сутјеску: Ако буде потребно, идемо преко границе бола

Све jе спремно за наjвећи дерби у домаћем фудбалу коjи буди емоциjе неких прошлих времена - за други по реду у актуелноj сезони, у коjоj Будућност брани титулу, а Сутjеска jе актуелни лидер првенства и наjвећи изазивач

Будућност ће у 16. колу прволигашког каравана, сjутра дочекати Сутjеску на Градском стадиону у Подгорици. Улазнице за дерби ће се продавати сjутра од 13.00 часова до почетка утакмице на билетарници на западноj трибини, коштаће два еура, а у понуди ће се наћи карте за западну трибину.

- То jе наjљепша утакмица коjа може да се игра, то jе дерби коjи траjе наjдуже и коjи jе био дерби у претходне двиjе државе. Сада се и код нас гаjи и сви се трудимо да буде све бољи и бољи - рекао jе у наjави утакмице шеф стручног штаба Будућности Александар Недовић.

Будућност jе први дерби у Никшићу  изгубила минимално 1:0, а након 15 одиграних утакмица има 11 бодова мање од лидера Сутjеске.

- Сам назив дерби носи са собом то да улога фаворита и бодовна предност - у овоме тренутку ривала, а прошле године наша - не игра велику улогу, већ тренутак инспирациjе. Ко болjе уђе у меч, ко сманjи грешке на минимум и ко буде имао бољи однос према обавезама биће ближи побjеди.

Спектакл под Горицом неће бити потпун, jер Недовић не може да рачуна на наjjачи састав - „плавима“ ће недостаjати стартери Игор Ивановић, Василиjе Терзић, Момчило Распоповић и Шалета Кордић, док су од раниjе повриjеђени Игор Ћуковић и Богдан Милић.

Међутим...

- Наша игра ниjе иста са тим играчима и без њих што се тиче квалитета и класе, као и индивидуалног потеза коjи често рjешава дербиjе. Али на утакмици у сриjеду у Купу - коjа jе била елиминациона и коjа jе носила велики притисак – смо одреаговали на прави начин. Не видим разлог да ни у недjелjном дербиjу не буде реакциjе. Не постоjи шанса да играчи коjи буду играли неће дати све од себе и да неће покушати да дођу до побjеде на свом терену - jасан jе Недовић.

„Плави“ су са Никшићанима одиграли 55 међусобних дуела (26 побjеда, 17 ремиjа, 12 пораза), док су их под Горицом угостили 27 пута - 15 побjеда, осам ремиjа, четири пораза. Наjватрениjи навиjачи су спремни за велики догађаj, а запад наjавлjуjе „буђење“...

- Мислим да jе дошао тренутак када су нам навиjачи наjпотребниjи. Варвари су нам давали подршку на свакоj утакмици, чак и у Купу против Рудара су дошли у великом броjу иако jе био радни дан и дали су нам крила - говори Недовић, па се надовезуjе.

- Фактор подршке са трибина у дербиjу ће бити важан, jер ће публика требати да нас диже у неким тренуцима наших празних минута или боље игре Сутjеске.

Милош Раичковић и другови ће сигурно дати све од себе за нова три бода како би сманjили заостатак на табели, упркос томе што jе ритам сриjеда - викенд напоран.

- Имамо смањену ротациjу, оптерећења су велика jер су подлоге теже у овом периоду године, али публика - ако дође у великом броjу као што се наjављуjе - ће нам сигурно дати вjетар у леђа у сваком тренутку. А ми ћемо као екипа, ако буде потребни ићи и преко границе бола како бисмо дошли до побjеде и остали у трци на оба фронта - поручио jе Александар Недовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:57