Никола Пилић / - Фото: Принтскрин
14/04/2022 u 08:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никола Пилић: Новак се суочава са нечим у чему се никада до сада није нашао

Легендарни тенисеки стручњак Никола Пилић казао је да није пуно изненађен елиминацијом Новака Ђоковића на старту Монте Карла

Новак је јуче на старту Мастерса поражен од Шпанца Алехандра Давидовича Фокине након велике борбе и три сета.

- Изненађуjуће jесте, али за мене и не толико. За оволико мјесеци паузе Новак Ђоковић jе одиграо само четири меча. Нема ритам. То се види. Тренинг jе тренинг, а меч jе меч. Плус, Фокина jе играо са инспирациjом, надмашио jе себе, а Ноле jе правио грешке. Ту нема лијека.

Познати тениски тренер зна шта би Ђоковић требало да ради.

- Новак мора на турнирима у Београду, Риму и Мадриду да одигра макар десетак мечева. И тако се припреми за Ролан Гарос. Не могу да тврдим да ће бити спреман за Париз, али са много мечева имаће другачиjи ритам, физику и главу за оно наjбоље - изхавио jе Никола Пилић за Курир и додао:

- Новак никада током своjе кариjере ниjе био у оваквоj ситауциjи, а то jе више од 15 година како игра на врхунском нивоу. Сада jе суочен са нечим у чему се никада ниjе нашао. Нико ниjе знао да ће се политика толико умијешати у спорт. Све скупа су то неке ствари коjе су биле непредвидиве. Могу рећи да нас jе Новак мало размазио, увијек очекуjемо да он побиједи. Ниjе био на свом нивоу, ниjе био ни у петоj, ни у шестоj брзини, а насупрот себе jе имао момка коjи jе дао све од себе да побиједи "броjа jедан".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:21