Učesnici seminara / -FOTO: WWW.FSCG.ME
27/02/2023 u 19:36 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održan seminar o fudbalu za slijepe

Dvodnevni seminar sproveden je u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore i Međunarodne asocijacije sportova za slijepe, u saradnji sa Paraolimpijskim komitetom Crne Gore

Seminar posvećen fudbalu za slijepe održan je prošlog vikenda u Kući fudbala Podgorici. Dvodnevni seminar sproveden je u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore i Međunarodne asocijacije sportova za slijepe (IBSA), u saradnji sa Paraolimpijskim komitetom Crne Gore. Predavači su bili Elias Mastoras, zadužen za fudbal za slijepe u okviru IBSA, i Sorin Lapadatu, trener reprezentacije Rumunije u fudbalu za slijepe. Cilj projekta je stvaranje uslova za bavljenje ovim sportom, koji je od 2008. godine u programu Paraolimpijskih igara.

Tokom dva dana rada, polaznici su kroz teorijski dio programa dobili priliku da se upoznaju sa pravilima i istorijatom igre, kao i da putem panel diskusije steknu određena znanja o fudbalu za slijepe. Praktični dio seminara održao se na terenu, gdje su polaznici koristili specijalizovane lopte za fudbal za slijepe, uz edukaciju koju je vodio Sorin Lapadatu.

-Fudbalski savez Crne Gore će, kroz nastavak uspješne saradnje sa Parapolimpijskim komitetom Crne Gore, podržavati i pomagati aktivnosti u cilju stvaranja uslova za formiranje i funkcionisanje reperezentacije naše države u fudbalu za slijepe – saopšteno je iz crnogorske kuće fudbala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:45