Предсједник ФСЦГ, Дејан Савићевић / - Фото: ФСЦГ
23/11/2021 u 16:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одсjек за инспекциjу за спорт „чешља” рад ФСЦГ

Управа за инспекциjске послове саопштила да је наложила одржавање нове изборне скупштине Удружења клубова ФСЦГ – Сjевер

Фудбалски савез Црне Горе мора од одржи нову изборну скупштину Удружења клубова ФСЦГ – Сjевер, саопштила jе данас Управа за инспекциjске послове (УИП).

У саопштенjу УИП пише да jе Министарство просвjете, науке, културе и спорта Црне Горе 15. новембра дониjело рjешење коjим jе одбило жалбу Савеза, те да jе наложено одржавање нове изборне скупштине Удружења клубова ФСЦЦ – Сjевер.

Иста инспекциjа jе у jуну забранила одржавање изборне Скупштине због уочених неправилности, али jе и поред тога скупштина одржана, а за предсjедника Савеза краjем jуна изабран jе Деjан Савићевић.

Обавjештавам jавност да jе Министарство просвjете, науке, културе и спорта Црне Горе, дана 15.11.2021. године, дониjело рjешење коjим jе жалба Фудбалског савеза Црне Горе, изjављена од стране ФСЦГ против рjешења Управе за инспекциjске послове – Одсjека за инспекциjу за спорт од 24.08.2021. године, одбиjена као неоснована – пише у саопштењу Управе за инспекциjске послове.

Наиме, имаjући у виду горе наведено, рjешење Управе за инспекциjске послове – Одсjек за инспекциjу за спорт, коjим jе Фудбалском савезу Црне Горе, наложено одржавање нове изборне скупштине Удружења клубова ФСЦГ – Сjевер, постало извршно, што надаље значи да ће се управно извршење рjешења спровести по службеноj дужности, на начин што ће се приступити извршењу истог сходно члану 59 став 1 Закона о инспекциjском надзору. Прецизниjе, оваj орган ће у даљем поступку извршити инспекциjски надзор у Фудбалском савезу Црне Горе, сходно закону о инспекциjском надзору, закону о спорту и закону о управном поступку, те предузети даље мjере и радње из своjе надлежности, како би се до краjа испоштовале одредбе прописане позитивним прописима – закључено jе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:34