Црна Гора се са Ирском, БиХ и Бугарском бори за двије карте / - фото: ФСЦГ
09/11/2021 u 14:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Омладинци офанзивно на Ирце

Први меч на турниру прелиминарне рунде квалификација за Европско првенство уједно и најтежи за изабранике Слободана Драшковића

Омладинска фудбалска репрезентациjа Црне Горе ће у сриједу од 13.30 часова играти са Ирском у првом колу групе 6 прелиминарне рунде квалификациjа за Европско првенство.

Изабраници Слободана Драшковића за пролаз у елитну рунду надметаће се и са Бугарском и Босном и Херцеговином.

Група jе прилично уjедначена, али бих ипак издвоjио Републику Ирску као фаворита. Добро смо их анализирали и видjели да се ради о веома квалитетноj екипи. Приjе свега, физички су веома jаки и самим тим, веома агресивни. Имаjу доста играча коjи играjу у енглеским клубовима. Бугарска и Босна и Херцеговина такође имаjу квалитетне екипе – истакао jе селектор црногорских омладинаца Слободан Драшковић за сајт ФСЦГ.

Распоред

10. новембар: Република Ирска – Црна Гора (13.30), Босна и Херцеговина – Бугарска (13.30); 13. новембар: Бугарска – Црна Гора (13.30),  Република Ирска – Босна и Херцеговина (13.30); 16. новембар: Црна Гора – Босна и Херцеговина (13.30), Бугарска – Република Ирска (13.30).

Црна Гора ће шансу тражити кроз офанзиван приступ.

Не смиjемо се повући и само бранити, jер би то био погрешан приступ, поготово против физички jаке екипе као што jе Ирска. Морамо искористити своj потенциjал у офанзиви, гдjе су Лазар Миjовић, Матиjа Кривокапић и Виктор Ђукановић. Видим да су момци веома мотивисани да остваре што бољи резултат на овом турниру. Мало нас jе пореметило то што претходних дана нисмо тренирали у комплетном саставу, али се надам да можемо превазићи те ствари – казао jе Драшковић за ФСЦГ.

Двиjе наjбоље екипе из групе избориће наступ у елитноj рунди, као и наjбоља трећепласирана репрезентациjа из jедне од 13 група.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 04:59