Милутин Осмајић / - фото: ФСЦГ
14/11/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Осмајић: Реми са Холандијом ћемо сви памтити

– Не може баш свако да се врати из два гола минуса против такве велесиле – тврди црногорски нападач

Без респекта према звијездама Холандије играо је у суботу вече Милутин Осмајић.

Млади нападач је задавао много главобоље дефанзивцима „лала” у претпоследњем мечу квалификација за Свјетско првенство, везао их у „чвор” код првог гола Црне Горе, којим је најављено освајање великог бода (2:2) под Горицом.

Ниjесмо имали среће током квалификациjа, али утакмица са Холандиjом показала jе да посjедуjемо квалитет. Не може баш свако да се врати из два гола минуса против такве велесиле. Ми смо у томе успjели. Били смо одлични у финишу утакмице и заслужено освоjили бод коjи много значи – рекао jе Осмаjић.

Пријају Никшићанину похвале које добија са свих страна, али истиче:

Задовољан сам своjом партиjом, али наjбитниjи jе тимски учинак. Треба да наставимо да растемо као група, а вjеруjем да ће доћи и резултат коjи сви желимо.

Осмајић признаје да је у свлачионици завладала еуфорија након ремија са Холанђанинма.

Jако добар осjећаj, нешто посебно, нешто што ћемо сви памтити. Понављам, били смо у заостатку од два гола, а смогли смо снаге да се издигнимо и узвратимо. То су знаци нашег квалитета.

Све како треба у Кадизу

Осмајић је љетос прешао из Сутјеске у Кадиз. Имао је и проблема ван терена у Шпанији. Сада је, како каже, све у најбољем реду.

Хвала Богу, момци су ме одлично прихватили у клубу, а то ми jе помогло да се лакше адаптирам. Све иде како треба. Моjе jе да наставим да тренирам и играм, а остало ће доћи – казао је Осмајић.

Доказао је Осмајић много пута до сада да може да одигра квалитетно на свим позицијама у навали.

У млађим селекциjама сам играо крило, а могу и као централни нападач. Одговара ми све. Не бирам улоге, већ се трудим да увиjек пружим максимум и испуним задатке стручног штаба.

Добра партија Осмајића против „лавова” и гол Илије Вукотића на дебију буде наду у бољу будућност црногорског репрезентативног фудбала.

Срећан сам и узбуђен, не само због себе, већ и свих осталих момака што смо остварили лиjеп епилог против Холандиjе. Показали смо да се на нас може озбиљно рачунати. Репрезентациjа има будућност – тврди Осмајић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:55