Strijelac za Srbiju: Strahinja Pavlović / EPA-EFE-FOTO: EPA/TAMAS KOVACS
15/10/2023 u 17:31 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pavlović: Moramo da zaboravimo Mađarsku

Znali smo i prije duela u Budimpešti da je meč sa Crnom Gorom odlučujući

Još jednom su reprezentativci Srbije morali da čestitaju Mađarima. U meču koji je u subotu uveče odigran u Budimpešti. Mađarska je pobijedila „orlove“ sa 2:1 i slobodno se može reći već sada izborila plasman na Evropsko prvenstvo, koje ć.e se 2024. godine odigrati u Njemačkoj. Domaća selekcija je na „Puškaš areni“ iskoristila kikseve „orlova“, postigla dva gola i upisala tri boda. S druge strane, Srbija je stvorila sijaset prilika, ali njihovi napadači nisu u samoj završnici bili dovoljno prisebni. Jedini gol za tim Dragana Stojkovića postigao je štoper Strahinja Pavlović, koji je u 34. minutu odlično reagovao na korner Živkovića i zatresao mrežu mađarskog golmana.

-Izgledalo je dobro na početku sa novom formacijom. Primili smo katastrofalne golove za koje nemam objašnjenje. Vratili smo se jednim, pa onda opet primili...Imali smo inicijativu, napadali, držali loptu, stvarali šanse, a falilo je malo te sreće na kraju. Mađari su igrali jako borbeno, iskoristili prilike i na kraju su uspjeli da pobijede - rekao je Strahinja Pavlović, a prenose beogradski mediji.

Od trenutka kada su postigli drugi gol, Mađari su više čuvali rezultat nego što su željeli da ugroze gol rivala.  

-Vratili su se u niski blok, mi smo i pored toga stvarali šanse, nažalost, nismo uspjeli da damo gol.

Nije fudbaler Salcburga želio da komentariše svoju partiju.

-Nikada se ovdje ne radi o pojedincu, nego o cijelom timu. Pored poraza smo djelovali dobro kao tim. Moramo protiv Crne Gore da damo 300 odsto - kaže Strahinja uz konstataciju da duel sa Mađarima mora što prije da se zaboravi.

-Svi smo mi profesionalci, moramo da zaboravimo sve, znali smo i prije Mađarske da je meč sa Crnom Gorom odlučujući - zaključio je Pavlović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:57