Marko Pavlovski / -FOTO: FK BUDUćNOST
10/02/2023 u 14:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pavlovski potpisao za Budućnost

Stiže iz litvanske Suduve

Budućnost je dovela novo pojačanje za proljećni dio sezone.

Marko Pavlovski (29) je zadužio "plavi" dres 

Nekadašnji kapiten omladinske reprezentacije Srbije koja je 2013. godine osvojila Evropsko prvenstvo, te momak koji je važio za velikog talenta OFK Beograd i portugalskog Porta, a kasnije igrao za Muskron, Split, Voždovac, Varzim, Dinamo Minsk, Riteriai i Suduvu je odmah naišao na toplu dobrodošlicu.

„Prvi utisci su sjajni, prije dolaska sam stupio u kontakt sa bivšim saigračima, prije svega sa Petrom Grbićem, koji mi je rekao sve najbolje o klubu“, poručio je naš novi vezista, a onda se nadovezao...

„Naravno, znam da je Budućnost najveći klub u državi, da ima visoke ciljeve i to je bio jedan od ključnih razloga zašto sam se odlučio da dođem u Budućnost. Želim da svojim igrama i zalaganjem na terenu ostvarim ciljeve – kako lične, tako i kluba – to je titula“, jasan je Pavlovski.

Kroz Markovu karijeru je bilo uspona i padova, a nekadašnji mladi reprezentativac Srbije sa sobom donosi veliko iskustvo – i fudbalsko i životno. Najvažnije je što je navikao da pobjeđuje – bio je šampion Evrope sa Srbijom (U19) i član najbolje postave tog EP 2013, osvajao Drugu ligu Portugala sa drugim timom Porta, zakucao na prvi tim velikana sa Dragaoa, bio jedan od najboljih igrača litvanske lige prethodne dvije sezone igrajući za Riteriai i Suduvu, sa kojom je 2022. osvojio Superkup.

„Prate me sportski motivi kroz cijelu karijeru i sa tim se vodim – skoro u svakom klubu sam se borio za najveća dostignuća. To svakom igraču prija, a to je moj jedan od glavnih razloga zašto se bavim fudbalom. Zbog toga sam, između ostalog, došao u Budućnost – u vrhu smo, vjerujem da zajedno možemo do cilja“.

Pavlovski je na početku karijere bio klasična „desetka“, ali se vremenom znamo spustiti i za poziciju niže na terenu. Dakle, naš tim je dobio centralnog i ofanzivnog vezistu, a navijači mogu da očekuju – požrtvovanost.

„Svaki trening i utakmicu ću se truditi da budem pravi primjer, kako mladima, tako i samom sebi. Želim da opravdam očekivanja sportskog direktora i cijelog kluba koji su mi ukazali povjerenje – da opravdam epitet velikog pojačanja. I iskreno, radujem se tome izazovu“, poručio je Marko Pavlovski.

Da podsjetimo – naš tim sjutra u 13.00 sati na pomoćnom terenu našeg Kampa igra protiv Zlatibora prijateljsku utakmicu, a Pavlovski će prije toga odraditi trening i gledaće svoje saigrače.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:17