Pedro Roča / -FOTO: FS ŠPANIJA
18/04/2024 u 11:56 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pedro Roča optužen za korupciju

Riječ je o vršiocu dužnosti predsjednika Fudbalskog savez Španije

Portparol Vlade Španije saopštio je da je predsjednik Fudbalskog saveza Španije Pedro Roča optužen za korupciju.

Roča je prošlog avgusta naslijedio otpuštenog Luisa Rubijalesa.

Predsednik Visokog savjeta za sport Hose Manuel Rodrigez Uribes rekao je na skupštinskom saslušanju da je sazvao sjednicu komisije nakon što je sportski tribunal pokrenuo postupak protiv Pedra Roče i rukovodstva federacije zbog ozbiljnih optužbi za korupciju u Fudbalskom savezu Španije i, rekao je, nedolično ponašanje.

- Preduzećemo sve mjere da vratimo reputaciju Fudbalskog saveza Španije - rekao je Uribes.

Roča, bio je vršilac dužnosti predsjednika nadao se da će biti trajno postavljen u narednih mjesec dana, ali bi umjesto toga mogao da završi u zatvoru.

Nacionalna unija pokušava da okrene novu stranicu nakon pomenutog skandala, ali izgleda da nema kraja priči koju mnogi u ovoj zemlji smatraju sramotnom.

Istraga protiv Rubijalesa i njegovih saradnika počela je u junu 2020. godine, a podstrek je bio sporni ugovor za desetogodišnju organizaciju Superkupa Španije u Saudijskoj Arabiji, u kojem je učestvovala kompanija „Kosmos” bivšeg fudbalera Barselone Đerara Pikea.

Jednostavno rečeno, pričalo se da Rubijales i drugi, uključujući Pikea, nezakonito stavljaju novac u svoje džepove umjesto u kasu FS Španije.

Roča je bio potpredsjednik i šef finansijskog komiteta kada je FS Španije potpisao taj ugovor, pa je logično da se nađe na listi osumnjičenih, eventualno optuženih za finansijsku prevaru.

Zbog skandala koji potresa Fudbalski savez Španije, ugrožena je pozicija Španije kao organizatora Mundijala 2030. uz Portugaliju i Maroko.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:50