Danijel Petković / -FOTO: DEJAN PANIć
11/10/2023 u 13:17 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Petković: Pobjeda protiv Libana značila bi nam puno

Po završetku duela sa Libanom, potpuno ćemo se okrenuti ka Srbiji – istakao je čuvar mreže crvenih

Čuvar mreže crnogorske fudbalske reprezentacije Danijel Petković kazao je uoči meča sa Libanom da bi pobjeda „crvenima“ značila mnogo pred nastavak kvalifikacija za EP.

-Spremni smo za meč sa Libanom. Pričali smo sa selektorom kako ćemo odraditi ove dvije utakmice. Biće sjutra dosta novih igrača, a iako se radi o prijateljskoj utakmici pobjeda bi mnogo značila pred gostovanje u Beogradu – rekao je Petković.

Crveni igraju sjutra sa Libanom, ali misli su ima svakako uspjerene ka duelu koji ih 17. oktobra čeka na stadionu „Rajko Mitić“.

-Naravno da razmišljamo o tom susretu. Ali, utakmica koja je sjutra je ona najvažnija u ovom momentu. Po završetku duela sa Libanom, potpuno ćemo se okrenuti ka Srbiji.

Na pitanje koliko zna o Libanu, odnosno o kakvoj se reprezentaciji radi, Petković je odgovorio:

-Iskreno, nisam znao puno o toj reprezentaciji. Selektor ih dobro poznaje, a kroz video analizu i treninge se pripremamo za sve što nas očekuje.

Rival nije atraktivan, pa se samim tim postavlja pitanje koliko će navijača biti na stadionu. Petković se slaže da bi bilo lijepo kada bi na tribine gradskog stadiona došlo što više gledalaca.

-Lijepo je igrati pred što punijim stadionom. Imamo taj sindrom da je stadion pun samo kada su atraktivne ekipe. Bilo bi lijepo da publika dođe u što većem broju. Važna je utakmica i moramo da odradimo posao kako treba.

Golman mađarske Kišvarde nagrađen je danas za 25 nastupa u dresu reprezentacije, ali ga odavno nije bilo na golu.

-Ne osjećam se kao debitant. Imao sam lijep uspon, sportsku karijeru, klupska i reprezentativna išla je na zavidnom nivou. Nekoliko lošijih odluka i nedostatak kontinuteta me koštao za reprezentativni i klupski status. Sad sam ušao u kontinuitet utakmica i sjutrašnji meč će mi sve to uljepšati i dati motivaciju da održavam kontiunitet – poručio je na kraju Danijel Petković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 11:39