Петровчани никад нису испадали из Прве црногорске лиге / - Фото: ДАН
06/06/2021 u 20:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Петровац преживио драму и пенал рулет

„Небескоплави” поражени од Арсенала у реваншу баража за попуну Прве Телеком лиге индентичним резултом којим су славили у првом мечу (1:2). Херој голман Ненад Ђуровић, трагичар код домаћих био Кенан Хаџибеговић, који је погодио пречку у седмој серији једанаестераца

Фудбалери Петровца су се извукли из тешке ситуације и након драме и једанаестераца у реваншу баража изборили опстанак у Првој Телеком лиги.

Изабраници Ненада Вуковића су у Тиват донијели минималну предност са стадиона под Малим брдом (2:1), али су били виђени друголигаши у 59. минуту, када је Арсенал повео 2:0.

Домаће је у вођство довео Хулијан Монтенегро у 25. минуту. 

Тивћани су имали у рукама први пласман у елитни ранг црногорског фудбала, гдје никад нису били, када је Ћетко Манојловић са „креча” удвостручио предност у већ поменутом, 59. минуту.

Ипак, Аднан Башић је у 80. минуту смањио на 1:2 и одвео меч у пенал рулет.

Резервиста „небескоплавих” је затресао мрежу и у првом минуту судијске надокнаде, али је судија Саво Вујовић на сигнализацију помоћника поништио гол због офсајда.

Резултати баража

Искра – Игало 2:1

Игало – Искра* 1:2

Петровац – Арсенал 2:1

Арсенал – Петровац* 2:1 (пен 7:7)

У пенал рулету је голман Петровца Љубомир Ђуровић у другој серији одбранио шут Рјоа Тачибане.

Потом су извођачи на обје стране били сигурни до пете серије, када је Зоран Микијељ, умјесто да прекине неизвјесност послао лопту високо преко пречке.

Ипак, није промашај штопера коштао Петровчане, пошто је фудбалер Арсенала Кенан Хаџибеговић у седмој серији погодио пречку, па је пенал серија завршена 6:5 за госте, а реванш, рачунају и регуларни ток укупно 7:7.

Раније је опстанак у Првој Телеком лиги обезбиједила и Искра, која је након побједе у Даниловграду (2:1) и у реваншу у Игалу савладала домаћи истоимени тим са 1:0, поготком искусног нападача Ивана Вуковића у 25. минуту из једанаестерца.

У елитном рангу црногорског фудбала ће наредне сезоне играти Будућност, Сутјеска, Дечић, Подгорица, Зета, Рудар, Језеро, Искра, Петровац и шампион Амплитудо Друге лиге, Морнар.

Из Прве Телеком лиге је испао шампион из 2016. године, ОФК Титоград.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:05