Ђерар Пике / - Фото: Твитер
18/04/2022 u 14:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пике у центру скандала, узео 24 милиона од Саудијаца

Штопер Барселоне Ђерар Пике налази се у центру скандала у Шпанији

Наиме, објављени су аудиоснимци његовог разговора са предсједником Фудбалског савеза Шпаније Луисом Рубиалесом у коме договарају одигравање Суперкупа те земље у Саудијској Арабији.

Пике, коjи jе познат по организациjи разних спортских догађаjа са своjом агенциjом Космос, 2019. године с предсjедником Фудбалског савеза Шпаниjе Луисом Рубиалесом договарао jе пребацивање утакмица Суперкупа у Риjад и тако би за четири године зарадио 24 милиона еура.

- Види Руби. Ако би Реал добио осам милиона, исто толико би ишло и Барселони. Остала два тима добила би два и jедан милион. То jе 19. Ти задржи за савез шест милиона, човjече. Приjе не би зарадио ништа, а сада jе ту шест милиона. Можемо тражити и више од Саудиjске Арабиjе и рећи ако не плате, Реал неће играти - рекао jе Пике, преноси Ел Конфиденсиал.

Суперкуп Шпаниjе први пут одигран jе у Саудиjскоj Арабиjи 2020. године. Титулу jе освоjио Реал побjедом над Атлетиком у финалу, док су у полуфиналу испали Барселона и Валенсија.

Шпанском фудбалском савезу ишао jе гарантовани добитак од 40 милиона еура, а Рубиалес jе имао директну корист од овог посла jер jе утицало на његову плату.

С друге стране, агенциjа Космос и Пике исплаћени су преко jедне саудиjске компаниjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:54