Драган Стојковић Пикси / - FOTO: FSS/MARKO METLAS
12/05/2022 u 18:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пикси: Ћиро је био интелигентан, понекад превише вулгаран, али то је његов стил

Током наредне недјеље у Београду ће бити представљена књига „Пикси – све за десет“ о кариjери jедног од наjбољих српских играча у историjи и садашњег селектора Србиjе.

Хрватски медиjи су издовиjили jедан дио гдје се говори о анегдоти везаноj за Мирослава Ћира Блажевића, чувеног хрватског тренера.

- Ћиро jе врло симпатичан тип. Страховито шармантан, харизматичан. Залудио jе у то вријеме цијелу Приштину, гледали су у њега као у Бога. Jош са оним бијелим шалом око врата, имао си утисак да jе управо сишао са Марса. Изузетно интелигентан, понекад превише вулгаран, али то jе био његов стил. Када би неко други тако псовао, звучало би дегутантно. Али Ћиро jе био оригинал и људи вољели да га слушаjу - испричао jе Стоjковић, преноси Спорт клуб.

Популарни Пикси jе у љето 1986. године стигао у Црвену звезду из нишког Радничког, а признао jе да jе био и велика жеља загребачког Динама.

- Ћиро jе покушавао на све могуће начине да ме наговори да пређем у Динамо. Чак jе имао неку везу у Нишу, неког директора поште Новаковића, коjи jе радио за Динамо. Долазили су код моjе маjке, обећавали куле и градове. Свега jе било.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 22:09