/ FOTO: MARKO METLAš, ALO
17/11/2021 u 22:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пикси: Наша величанствена побједа је поклон народу

Ова Србија је показала ново лице, фудбал какав ја волим да видим - фудбал који зрачи љепотом, каже легендарни селектор

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси казао је вечерас за РТС да је фудбалска репрезентација направила велики успјех и да је њихова величанствена побједа поколон народу.

- Направљен је велики резултат. Побиједили смо велику Португалију у Лисабону у утакмици која је била пресудна. Од почетка нашег дружења, од марта ове године, вјеровао сам да Србија има потенцијал да одигра за оно мјесто које води на Мундијал. Био сам сигуран у то и успио сам да тај оптимизам пренесем на играче- казао је Пикси. 

Додао је да је Србија је у квалификацијама показала ново лице - тимски дух и снагу колектива.

image
FOTO: INSTAGRAM

- Сви играчи су били максимално мотивисани да све идеје које је стручни штаб замислио спроведу у дјело. Овај резултат је поклон народу. Носити дрес државног тима је нешто што играч може само да пожели. Када се то оствари, онда мора бити прави и мора дати максимум који има у себи - да се бори, трчи и жртвује за тим. Народ који то гледа са стране умије то да препозна. Осјетили смо велику подршку - људи су осјетили да је однос према дресу онакав какав треба да буде - рекао је Пикси.

Стојковић је, подсјетимо, прије осам месеци преузео национални тим и од тада се много тога промијенило. 

- Ова Србија jе показала ново лице, фудбал какав ја волим да видим - фудбал који зрачи љепотом, на нивоу свјетских екипа. Зашто су они бољи од нас? Ја то не прихватам - рекао је Пикси.

Свјетско првенство у Катару ће се играти у новембру и децембру, усред такмичарских сезоне, што ће оставити мало времена за припреме.

- У марту смо радили само дан и по. Тако смо кренули у квалификације. Биће довољно времена, вјерујем да ће ово Свјетско првенство бити спектакуларно - поручио је селектор. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:08