Пјанић на мечу са Финском / - фото: PRINTSCREEN/NFSBIH.BA
17/11/2021 u 17:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пјанић одстрањен из репрезентације

Селектор Босне и Херцеговине, Ивајло Петев, као разлог навео недисциплину искусног везисте

Фудбалери Босне и Херцеговине су доживјели крах у финишу квалификација за Свјетско првенство.

„Змајеви” су у одлучујућим утакмицама за друго мјесто у групи и пласман у бараж у Зеници поражени од Финске (1:3) и Украјине (0:2).

Одмах су почеле да колају приче о недисциплини, а да све није било како треба потврђује и чињеница да Миралем Пјанић није играо против Украјине.

Селектор Иваjло Петев је одстранио из тима бившег везисту Меца, Лиона, Роме, Јувентуса и Барселоне, а сада Бешикташа, због недисциплине.

Фудбалски савез се касније обратио јавности саопштењем, које је убрзо избрисано, али не довољно брзо да исто не пренесе већина медија у БиХ.

Не треба заборавити чињеницу да jе Пjанић у дресу репрезентациjе пружао сjаjне партиjе. Његов поступак, колико год да ниjе био примјерен играчу таквог реномеа нити патриотизму коjи треба осјећати свако ко носи национални дрес, ипак треба схватити као последицу недовољног психолошког опоравка након свега што му се догађало у последњих годину дана кариjере – писало jе у саопштењу.

Пјанић је након Едина Џека најзвучније име у репрезентацији Босне и Херцеговине.

У мечу са Финском је замијењен у 66. минути, при резултату 0:2, а на клупу је испраћен звуждуцима половине навијача са трибина „Билиног поља” у Зеници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:57