Виталиј Миколенко / - Фото: Твитер
01/01/2022 u 21:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почела зимска пијаца у Енглеској: Евертон довео појачање из Украјине

Украјински 22-годишњи лијеви бек Биталиј Миколенко прво је појачање Евертона у јануарском прелазном року. Досадашњи фудбалер Динама из Кијева је потписао уговор до краја јуна 2026. Евертон на свом сајту није навео финансијске детаље трансфера.

- Прелазак у Евертон је велики и важан корак у мом животу. Одувијек сам сањао да играм у Премијер лиги. Енглески фудбал је мјесто на коме се ова игра родила, мислим да ће ми одговарати стил игре. Имам 22 године, али се не јкао млад фудбалер. Имам искуства играња у европским такмичењима и надам се да ћу наставити да напредујем - навео је Миколенко за клупски сајт.

Миколенко је био првотимац Динама и један од најзаслужнијих за освајање титуле у сезони 2020/2021. Са кијевским клубом освојио је и два Купа. Одиграо је 132 утакмице за Динамо, постигао је седам голова и имао је 20 асистенција.

- Узбуђен сам због прилике да играм пред нашим навијачима. Гледао сам последњих неколико утакмица на Гудисон парку и били су невјероватни. Они су невјероватни навијачи према којима осјећам велику одговорност - навео је Миколенко.

Миколенко је одиграо 21 утакмицу за репрезентацију Украјине, са којом је стигао до четвртфинала Европског првенства прошлог љета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:00