Фудбалери ПСЖ-а / - Фото: Твитер
15/02/2022 u 07:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почиње осмина финала ЛШ: Реал на "Парку принчева", Сити у Лисабону

Првим утакмицама осмине финала вечерас ће бити настављено такмичење у фудбалској Лиги шампиона, а снаге ће одмјерити Пари Сен Жермен и Реал Мадрид, односно Спортинг и Манчестер сити

ПСЖ и Реал ће се састати други пут у осмини финала, а претходно је шпански тим елиминисао француски у сезони 2017/18. на путу до треће титуле у Лиги шампиона заредом.

Ове сезоне ПСЖ је био приморан да се задовољи другим мјестом на табели Групе А иза Манчестер ситија, док је Реал освојио прво мјесто у Групи Д испред Интера.

Четири од претходних десет мечева ових тимова завршена су побједом Реал Мадрида, док је ПСЖ уписао три побједе.

У другом мечу програма, Спортинг ће дочекати Манчестер сити. Прије ове осмине финала, Спортинг се само једном пласирао у нокаут фазу Лиге шампиона када је у сезони 2008/09. доживио понижавајући пораз од Бајерна укупним резултатом 12:1.

На другој страни, Сити је девету сезону заредом прошао групну фазу, а стизао је најмање до четвртфинала у последње четири сезоне.

Сити је у осмину финала прошао као побједник Групе А, док је Спортинг био други у Групи Ц и поред тога што је изгубио прва два меча.

Једини претходни дуел ова два тима одиграла су у осмини финала Лиге Европа у сезони 2011/12. и тада је славио лисабонски тим. Утакмице у Паризу и Лисабону играју се од 21 час.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 13:32