Фудбалски савез Црне Горе / - Фото: ФСЦГ
04/05/2022 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорица, Искра, Рудар и Морнар нису испунили услове за УЕФА лиценцу

Комисиjа за лиценцирање клубова Фудбалског савеза Црне Горе, на сjедници одржаноj 27.04.2022.године, разматрала jе доказе о испуњености критериjума за клубове коjи су се приjавили за поступак лиценцирања за такмичења у организациjи УЕФА за сезону 2022/23.

Како је наведено у саопштењу, девет клубова је аплицирало за УЕФА лиценцу, од чега је пет испунило услове, а четири клуба су одбијена у првостепеном поступку.

- Комисиjа jе разматрала достављену документациjу и доказе за свих пет критериjума – спортски,  инфраструктурни, персонално-административни, правни и финансиjски – а на основу извjештаjа експерата за сваки од критериjума поjединачно.

Констатовано jе да jе укупно девет клубова аплицирало за УЕФА лиценцу, и то: ФК „Будућност“, ФК „Дечић“, ФК „Сутjеска“, ФК „Подгорица“, ФК „Рудар“, ФК „Морнар“, ФК „Искра“, ОФК „Петровац“ и ФК „Брезница“.

Увидом у документациjу, а на основу доказа о испунjености критериjума, Комисиjа jе jедногласно одлучила да се изда лиценца за такмичења у организациjи УЕФА за ФК „Будућност“, ФК „Сутjеска“, ФК „Дечић“,  ОФК „Петровац“ и ФК „Брезница“.

Захтjев за издавање лиценце за УЕФА клупска такмичења за сезону 2022/23 одбиjен jе у првостепеном поступку за ФК „Подгорица“, ФК „Искра“ и ФК „Рудар“ због неиспуњавања финансиjских критериjума, док jе захтjев ФК „Морнар“, одбиjен због недостављања финансиjске документациjе у року прописаном Правилником о лиценцирању за УЕФА такмичења.

Клубови коjи нису испунили прописане услове и чиjи су захтjеви одбиjени, имаjу право жалбе на одлуку првостепене Комисиjе - стоји у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
УЕФАФСЦГ
05. maj 2024 17:51